-gir 4 porsjoner
400 g kjøttdeig av svin
4 dl kokosmelk
0,5 dl sweet chilisaus
120 g usaltede cashewnøtter
1 mango
2 paprika
3 gulrøtter
1 løk
1 chili
2 fedd hvitløk
0,25 limesaft
1 ss grønn curry paste
1 ss soyasaus
2 ts maisstivelse
4 porsjoner ris til servering
Rens paprika, gulrøtter, mango og hakk det hele i grove biter. Finhakk løk, hvitløk og chili og stek det sammen med gulrøtter og paprika i litt olje i ei stekepanne. Stek gjerne i flere omganger dersom panna blir for full. Tilsett mango mot slutten av steketida og stek deretter kjøttdeigen. Bland det hele sammen i ei gryte, tilsett kokosmelk, sweet chilisaus, soyasaus og currypasta og kok opp. Klem over limesaft, rør inn maisstivelse i litt vann og bland det sammen med resten av gryta. Tilbered ris som anvist på pakka.
TIPS! Topp gjerne med litt frisk koriander før servering.
Kokosmelk består i hovedsak av malt kokosmasse fra modne kokosnøtter og vann, og har derfor en mye tykkere konsistens enn kokosvannet man finner i unge kokosnøtter. Den gode og søte smaken gjør at kokosmelk passer til alt fra supper til desserter. Kombinasjonen kokosmelk og currypasta slår sjelden feil for min del. Nå man i tillegg stiller med litt sweet chilisaus er jeg solgt! Gryter som denne er en utmerket måte å bruke opp rester av grønnsaker på, ettersom mange slags grønnsaker gjør seg godt i en velsmakende curry!
Henning Bakken
Hei! Flott blogg du har, mange inspirerende oppskrifter. Denne curryen ser flott ut, men jeg tror jeg ville frest currypasten litt i panna. Currypaste gir ofte litt rå og bitter smak om den ikke blir stekt.
Mia
Hei! Takk for det. Jeg har ikke lagt merke til at curry pasten gir noen bitter smak, men jeg skal prøve å steke den neste gang jeg lager oppskrifta. 🙂