Til høytider eller andre anledninger hvor man skal kose seg litt ekstra, er det hyggelig å kunne servere hjemmelaget konfekt og godteri. Jeg synes også det er veldig hyggelig å få spiselige gaver, spesielt når disse gavene er hjemmelagde. Og skal du lage spiselige gaver til flere, så tar det relativt sett ikke så lang til å lage noen slag konfekt og godis. Her finner du mine beste oppskrifter på konfekt og godteri, samt en enkel beskrivelse for å hjelpe deg til å finne fram til dine favoritter. Og om noe av dette ender opp som en gave – husk å bemerke at gaven bør ligge kjølig!
Mine beste oppskrifter på konfekt og godteri:
Jeg har lagt ut en serie av innlegg om hvordan lage konfekt. Ønsker du å gå detaljert til verks kan jeg anbefale deg å sjekke ut dette innlegget.
- Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll
Søtt, syrlig og skikkelig deilig! - Marsipankuler med sjokolade og appelsin
Marsipankulene passer utmerket som konfekt. Bør oppbevares noe kjølig, men det er ikke behov for kjøleskap. - Sjokoladekonfekt med salt karamellfyll
Sjokoladekonfekten som har en tendens til å bli en favoritt hos både store og små. - Yoghurttrøfler med sjokolade og peanøtter
Disse trøflene er myke, søte, syrlige og farlig gode. De bør oppbevares i kjøleskap. - Sjokoladekonfekt med kremet lakrisfyll
Sjokoladepraliner med herlig og kremet fyll. Sørg for at sjokoladen er tett rundt fyllet, så holder de godt, men bør oppbevares noe kjølig. Passer utmerket som konfekt. - Marsipanpinnsvin
Marsipanpinnsvinet står klart til å utfordre marsipangrisen som mandelpremie. Pinnsvinet er lett å forme, men det stiller litt krav til at marsipanen er seig og henger godt sammen. - Pikekyss med salt lakris
Salt lakris gjør seg i så mangt – også i pikekyss! - Sjokoladekonfekt med gløggfyll
Den ultimate julekonfekten! - Syrlig marsipankonfekt
I syrlig marsipankonfekt finner du sjokolade, marsipan og gelé i skjønn forening. Den passer godt som konfekt og bør oppbevares noe kjølig. - Gelégodteri med bringebær
Gelégodteri er søtt og syrlig på smak. Gjør seg som konfekt, men bør holdes separat bra annet, da de kan bli noe fuktige. - Sjokoladekuler med lakris
Deilig og enkel konfekt. Bør ikke oppbevares ved høy varme, men det er heller ikke behov for kjøleskap. - Enkel peanøttsjokolade
Helt enkel godsak med sjokolade og peanøttsmør. Skal den brukes som konfekt bør nok sjokoladen være heldekkende.
Legg igjen en kommentar