Oppskrift på thaiinspirerte fiskekaker med agurk- og mangorelish
thaiinspirerte fiskekaker med agurk- og mangorelish er en godt krydret rett, men mengden krydder kan enkelt og greit tilpasses enhver smak.
Ingredienser
– gir 2 porsjoner
400 g torsk uten skinn og bein
1 dl kokosmelk
1 lime
1 ss thailandsk rød karripasta
1 egg
2 vårløk
1,5 chili (kan reduseres etter smak)
1 ss fiskesaus
1 ss tørket koriander
1 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk
6 ss maizena
Olje til steking
Ris og søt chilisaus til servering
Agurk- og mangorelish:
1 agurk
1/ 2 mango
1 sjalottløk
1/2 chili
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1 ss tørket koriander
- Dersom fryst tosk benyttes må denne tines helt og tørkes godt med kjøkkenpapir.
- Bland torsk, kokosmelk, limesaft, karripasta, egg, chili, fiskesaus, koriander, ingefær og hvitløk med en stavmikser.
- Finhakk vårløk og bland dette og maizena med fiskefarsen. Dersom farsen er veldig lite fast kan man tilsette litt ekstra maizena.
- Sett farsen kaldt mens relishen lages. Del agurken og mangoen i tynne staver. Bland finhakket chili og sjalottløk med agurk- og mangostavene. Vend inn koriander.
- Kok opp hvitvinseddik, salt og sukker. La blandingen avkjøles mens fiskekakene stekes.
- Stek så runde kaker av farsen i rikelig med olje. Dersom fiskekakene ikke stekes godt på den ene sida før de snus har de en tendens til å falle fra hverandre, så vær tålmodig! Hell den avkjølte blandinga med hvitvinseddik over agurk- og mangoblandinga.
- Server nystekte fiskekaker med agurk-relish, ris og søt chilisaus.
Fra tid til annen kjøper jeg en blokk med frossen torsk. Det er jo så praktisk å ha liggende i fryseren. Billig er det òg! Problemet er bare at jeg aldri spiser den opp. Har jeg lyst på torsk sniker jeg meg gjerne ut og kjøper fersk fisk til tross for at jeg vet at det ligger en til to, og noen ganger også tre, torskeblokker i fryseren. Og de gangene jeg innser at torskeblokka faktisk må spises opp, da sitter jeg bare og tenker på hvor mye bedre retten er med fersk fisk. Derfor begynte jeg å fundere på hvilke retter som kunne bli like bra med en blokk frossen torsk som med fersk torsk. Jeg prøvde litt forskjellige gryter og denslags før jeg innså at godt krydret mat kanskje var tingen. Og disse godt krydrede fiskekakene ble så absolutt gode med frossen torsk! Nå må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har prøvd å lage fiskekakene med fersk fisk ennå. Kanskje blir de enda bedre, hvilket bringer meg tilbake der jeg var. Men enn så lenge er jeg lykkelig uvitende!
Legg igjen en kommentar