• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Basilikumpesto med valnøtter

9. april 2019 By Mia 2 Comments

Basilikumpesto med valnøtter

Basilikumpesto med valnøtter

Jeg har ofte ingrediensene til en enkel basilikum pesto liggende. Om våren lager jeg i stand en krukke med basilikum så fort det går og på vinterstid har jeg ganske så ofte en potte stående i et vindu. Men pinjekjerner går jeg fra tid til annen tom for. Jeg forsøker å kjøpe pinjekjernene mine på grønnsaksbutikker. Der er nemlig pakkene ofte både større og billigere, men det hender det hele går i glemmeboka.  Pestoglad som jeg er lar jeg meg ikke stoppe av den grunn. Når lageret av pinjekjerner er tomt hopper jeg over på valnøtter. Pestoen får riktignok en litt annen smak enn den basert på pinjekjerner, men den blir allikevel veldig god!

Basilikumpesto med valnøtter

Oppskrift på basilikumpesto med valnøtter

Det er fullt mulig å lage en deilig pesto til tross for at man ikke har pinjekjerner for hånden. Basilikumpesto med valnøtter blir nemlig også deilig!

Antall porsjoner: Gir ca. 2 dl pesto
Tilberedelsestid: ca. 15 minutter

Ingredienser

1 potte basilikum
30 g valnøtter
2 fedd hvitløk
60 g parmesan
0,25 sitron
1,5 dl mild olivenolje (god rapsolje kan også benyttes)
0,5 ts salt
0,25 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll basilikumbladene godt. La vannet renne av.
  2. Tørrist valnøttkjernene på høy varme i ei stekepanne. De skal da få lysebrune områder.
  3. Grovhakk hvitløk, valnøtter og parmesan.
  4. Ha det hele i en kjøkkenmaskin eller miks med stavmikser.
  5. Klem over sitronsaft og rør inn oljen. Smak til med salt og pepper.

Basilikumpesto med valnøtter

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Smått og tilbehør, Tapas

Previous Post: « Enkelt bananbrød
Next Post: Bacondadler »

Reader Interactions

Comments

  1. Amalir

    16. november 2020 at 17:45

    Hvor lenge holder den seg i kjøleskap i en lukket krukke? Skal nemlig lage spiselig julegave til pappa, og dette tror jeg han hadde likt!!

    Svar
    • Mia

      16. november 2020 at 20:01

      Hei!

      Så koselig med spiselig julegave! Ettersom denne inneholder ost er det vanskelig å få den til å holde noe særlig mer enn én uke. Har du lyst til å lage noe hakket tidligere kan jeg tipse om et innlegg jeg har skrevet om spiselige julegaver (link her). Kornblandinger, syltetøy, te, saft og sirup holder seg lenge.

      Lykke til!

      Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar til Amalir Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme