• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget blåbærsaft

2. september 2015 By Mia 12 Comments

  Hjemmelaget blåbærsaft

Oppskrift på hjemmelaget blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft blir herlig på smak og kan oppbevares lenge. Er du på jakt etter flere gode måter å bruke opp blåbæra på, anbefaler jeg deg å ta en titt her.

Ingredienser:

-gir ca. 8 dl sirup

400 g blåbær
120 g sukker
0,5 dl vann
2 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft

 

TIPS: Les mer om rengjøring og sterilisering av glass og beholdere her.

 

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp blåbær og vann og la det småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
  2. Sil blåbærene i ei finmaska sil eller gjennom et klede. Klem ut det meste av safta, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
  3. Kok opp blåbærsafta og tilsett sukker, vaniljesukker og sitron.
  4. Skal safta oppbevares på flaske over lengre tid bør flaska ligge et minutt eller to i kokende vann før flaska tømmes for vann og kokvarm blåbærsaft tilsettes.

Hjemmelaget blåbærsaft

Jeg er vel ikke akkurat kjent for å være den mest saftdrikkende personen som finnes i denne verden. Som liten var jeg av det sære slaget som alltid valgte et glass kaldt kullsyrevann fremfor saft. Men når jeg er ute på tur synes selv jeg det er skikkelig deilig med en god og hjemmelaget saft på termosen. Og dersom man ikke drikker store mengder saft til vanlig er ikke saftkoker det man har stående. Men heldigvis går det helt fint å lage saft på «gamlemåten». Og det herlige med hjemmelaget blåbærsaft er at den gode lukta av saft kan fylle leiligheten etter en lang og fin dag med blåbærplukking utendørs.

Hjemmelaget blåbærsaft

Hjemmelaget blåbærsaft

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Drikke, Oppskrifter, Sirup og te Tagged With: Barnevennlig, Fra skogen

Previous Post: « Kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler
Next Post: Mat på Grünerløkka »

Reader Interactions

Comments

  1. Jeanette

    11. august 2016 at 21:19

    Brukte blåbær «slamet» med litt vaniljesaus, det var fantastisk godt

    Svar
    • Mia

      12. august 2016 at 23:14

      Høres deilig ut!

      Svar
      • caroline

        28. november 2017 at 18:01

        Hei. Hvor lenge holder denne saften i kjøleskap?

        Mvh Caroline

        Svar
        • Mia

          29. november 2017 at 17:17

          Hei!

          Om du ønsker at safta skal holde lenge kan du koke flaska/beholderen rett før du fyller den helt opp og setter på lokk. Er beholderen lufttett holder safta i romtemperatur til neste gang du kan plukke blåbær – minst! Er beholderen åpen holder den i flere uker i kjøleskap, men vær nøye med å sette lokket godt på for å unngå muggdannelse i toppen av beholderen.

          Mia 🙂

          Svar
  2. Ailin

    15. oktober 2019 at 09:33

    Hei Mia. Ser denne er gammel men prøver for det 🙂 har akkurat tatt saft over på flaske, skal den blandes ut med vann eller drikkes den som den er når den er avkjølt?

    Svar
    • Mia

      15. oktober 2019 at 14:03

      Hei! Denne blander jeg ut med vann, ja! 🙂

      Svar
  3. Annie

    25. desember 2019 at 19:09

    Hei.

    Tusen takk for god oppskrift. Når man på passe på kalorier, men saft på butikken kan bli dyrt over lengre tid, var det supert å kunne bruke oppskriften din og bare bytte ut sukkeret med litt vaniljeekstrakt for noe søtt men sunt.

    Svar
  4. Camilla Ellingsen

    8. august 2020 at 02:51

    Hei Mia.
    Er det sånn at flaskene må fylles til det flyter litt over ved lukking?
    Bestemmer mengde sukke hvor lang holdbarhet den har?
    Beklager dumme spørsmål, men jeg kan ingenting om dette og skal prøve meg i år

    Svar
    • Mia

      9. august 2020 at 20:46

      Hei!
      Dette var på ingen måte dumme spørsmål, synes jeg! 🙂 Jeg pleier ikke å overfylle dem, men fyller godt opp og lage en så liten luftlomme som mulig. Sukkeret har, som du sier, en konserverende effekt. Sukkeret binder vannet og gjør det blir mindre tilgjengelig for mikroorganismer. Uten at jeg har noen god kilde på dette mener jeg at jeg har hørt at man bør opp i 30 % sukker for å gi virkelig lang holdbarhet. Med andre ord bør man antagelig bruke litt mer sukker enn det denne oppskrifta tilsier for å få ekstra lang holdbarhet.

      Lykke til!

      Mia

      Svar
  5. Maren Grimstad Bang

    18. august 2020 at 09:17

    Fin oppskrift! Skal forsøke meg på å lage en skikkelig god sirup i år. Jeg tenkte jeg kunne nevne at ved bruk av en saftkoker er det lettvint å lage både saft og gelé, noe jeg lager en del av.
    For da dampes bærene og saften kommer ut som du har i en kjele med en gang.

    Svar
  6. Elen

    19. august 2020 at 16:33

    Hei, jeg fikk myyye mer enn 3dl, og det ble ikke syrup. Hvor lenge skal det koke med sukker og sitron?

    Svar
    • Mia

      20. august 2020 at 21:27

      Hei! Ja, der ser jeg at jeg hadde en skrivefeil i mengde. Den er retta nå! Du kan egentlig velge litt. Dersom du vil ha en tyktflytende sirup kan du la det hele koke en stund. Dersom du kun gir det et raskt oppkok blir det noe tynnere og du må tilsette mindre vann når du blander ut safta.

      Svar

Legg igjen en kommentar til caroline Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme