Fra tid til annen er jeg i det kreative hjørnet. På slike dager får ikke engang tradisjonsretter stå i fred, og denne gangen var det butter chicken som måtte finne seg i eksperimentering. Butter chicken er en kjent indisk matrett som jeg er skikkelig glad i. Og denne gangen måtte «chicken» vike for halloumi. Halloumi er en kypriotisk ost som ikke smelter når du steker den. Også denne én av mine favoritter i matveien. Kombinasjonen av mine to favoritter falt så absolutt i smak, og får dermed en velfortjent plass her på bloggen.
Ønsker du å være hakket mindre kreativ, så har jeg også oppskrift på en helt vanlig butter chicken og grillet halloumi. Halloumi er for øvrig også veldig godt som burger, så jeg må slenge med en oppskrift på halloumiburger også!
Oppskrift på butter halloumi
Butter halloumi er en vegetarisk utgave av den populære indiske retten butter chicken. Den er deilig på smak og lett å lage.
Antall: 2 porsjoner
Tid til marinering: 0-120 minutter (lang marinering er ikke strengt nødvendig)
Tilberedelsestid: 30 minutter
Ingredienser
Marinert halloumi:
250 g halloumi
1 dl yoghurt
0,5 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts paprikapulver
0,5 fedd hvitløk
10 g ingefær
0,25 ts salt
1 ss sitronsaft
Saus:
0,5 fedd hvitløk
10 g ingefær
0,5 løk
3 tomater
0,5 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts paprikapulver
2 ss smør
1 ts sukker
0,5 dl fløte
40 g usaltede cashewnøtter (kan erstattes av cashewsmør)
2 ss rapsolje
0,25 ts salt
2 porsjoner ris
1 håndfull koriander
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk og ingefær til marinaden. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del halloumi i terninger og vend inn marinaden. Halloumi trekker ikke til seg like mye smak som kylling gjør, så den må ligge ei stund i marinaden om du mye smak på halloumien. Retten blir god om du ikke har mye tid til marinering også, så om du har dårlig tid er det bare å fortsette.
- Kok ris som anvist på pakken.
- Grovhakk løk, hvitløk og ingefær til sausen. Stek det hele med olje i ei gryte på middels varme til løken er blank. Vend inn krydder og rør om.
- Grovhakk tomater og ha dem i gryta. Tilsett sukker og cashew og kok opp.
- Miks det hele godt sammen med en stavmikser.
- Ha halloumi med marinade i gryta. Tilsett fløte og kok opp.
- Ha i smør og varm rør om til smøret smelter. Server med ris og koriander.
Pedram
Halloumi og butter chicken er jo hver for seg to av de diggeste matrettene som fins! Denne oppskriften skal jeg definitivt prøve ut 🙂
Mia
Helt enig! Og da må det jo nesten bli bra 😛
Elisabeth
Kan man lage denne gryten uten cashew? Eventuelt noen forslag på erstatning for de som er allergiske mot nøtter?
Mia
Hei! Denne kan helt fint lages uten nøtter. Enten kan du hoppe over nøttene ellers kan du følge denne oppskriften på butter chicken og eventuelt bytte ut kyllingen med halloumi.
Hege
Denne var veldig god 🙂 Hadde i en pakke med kikerter for å få litt mer «kjøtt» i gryten
Mia
Så hyggelig å høre. Kikerter passer sikkert utmerket 🙂
Tina Torbergsen
Nydelig rett. Fantastisk blogg.
Mia
Tusen takk! Det var hyggelig å høre 🙂
June
Hei. Denne retten skal jeg prøve Hvilken yoghurt vil du anbefale?
Mia
Hei! Helt vanlig yoghurt naturell fungerer utmerket 🙂