• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Drømmekylling

20. desember 2013 By Mia 37 Comments

Drømmekylling

Oppskrift på drømmekylling

Drømmekylling er en ovnsbakt kyllingrett med crème fraîche og mango chutney som er rik på spennende smaker.

Ingredienser

-Til 3 matglade
1 boks crème fraîche
3 kyllingfileter
1 paprika
1/2 purre
6 sjampinjonger
1/2 squash
2 ts soyasaus
5 ss mango chutney spicy bengal
2-4 ts sambal oelek
1 ss karri
1 fedd hvitløk
Ris til servering

TIPS! Retten smaker godt med cashewnøtter på toppen. Kyllingen kan også byttes ut med torsk. Tilbered da grønnsaker og saus som beskrevet. Del torskefilet i skiver og legg skivene på toppen av formen før steking i ovnen. Retten stekes til torsken er gjennomstekt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kylling og grønt i biter og stek det i to omganger i panna (kyllingen for seg).
  2. Bland crème fraîche, mango chutney, soyasaus, karri og finhakket hvitløk. Smak til med sambal oelek.
  3. Bland kylling og grønnsaker i en ildfast form, og tøm det våte over. Stek i 15 minutter på 225 °C og server med ris.

 

 

Både mango chutney og sambal oelek kan kjøpes i de fleste matbutikker. Mango chutney spicy bengal finner man stort sett i butikkene med litt større utvalg. Retten smaker godt med vanlig mango chutney, men blir ekstra god med varianten spicy bengal.

Drømmekylling er faktisk litt av grunnlaget for Mias Mat. Jeg har alltid vært glad i å eksperimentere litt med mat, men jeg har sjelden hatt de helt store avvikene fra oppskrifta jeg følger. Men da jeg skulle lage denne retten leste jeg en hel haug med oppskrifter på nettet og satt sammen en kombinasjon jeg mente burde bli god. Og jeg må ærlig innrømme at jeg ble ganske så fornøyd med resultatet. I etterkant har jeg vært litt mer ivrig med mine mateksperimenter. Ikke alle er like heldige, men de slipper dere som leser Mias Mat heldigvis å se noe til!

 

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Hyttemat, Kjøtt, kosemat

Previous Post: « Kokoskuler med nisselue
Next Post: Lasagne i en fei »

Reader Interactions

Comments

  1. Randi

    6. januar 2014 at 17:15

    Denne skal prøves i dag 🙂 Nice blogg!!

    Svar
    • Mia

      6. januar 2014 at 19:09

      Takk for det! Håper den faller i smak 🙂

      Svar
  2. Guro

    17. mars 2014 at 20:18

    Kjempegod! Supert med oppskrifter som ikke tar lang tid å lage 🙂

    Svar
    • Mia

      17. mars 2014 at 21:03

      Så bra at du likte den, Guro. Det er en av mine absolutte favoritter 😀

      Svar
  3. Liza

    25. august 2014 at 19:08

    Noe så godt! Denne skal lages neste gang jeg får gjester 🙂

    Svar
  4. coffee in a cup

    29. oktober 2014 at 23:29

    åh, det så godt ut!!!

    Svar
  5. Geir Tjønneland

    24. april 2015 at 16:02

    Nå skal jeg lage den til bursdagen min i morgen 😀
    Det er tredje gangen jeg serverer den og jeg vet det blir populært.

    Svar
    • Mia

      24. april 2015 at 17:52

      Så hyggelig å høre, Geir! Og gratulerer så mye med morgendagen! 😀

      Svar
  6. Liv Irene

    5. mai 2015 at 08:15

    Lagde denne igår, og den var utrolig god 😀 Takk for inspirerende oppskrift!

    Svar
    • Mia

      5. mai 2015 at 16:57

      Så hyggelig å høre at du likte den! 😀

      Svar
  7. Nina

    21. mai 2015 at 20:35

    Føler meg ikke spesielt flink til å lage mat. Denne har jeg prøvd (fikk det til!) Veldig god! Lager retten for 2. gang i dag 🙂 Takk for oppskrift! 🙂

    Svar
    • Mia

      24. mai 2015 at 23:02

      Så bra! 🙂 Den lages med jevne mellomrom her i heimen også! 😀

      Svar
  8. David M

    30. mai 2015 at 18:17

    Helt seriøst noe av det beste med kylling jeg har lagd før, takker for en fantastisk oppskrift!!

    Svar
    • Mia

      31. mai 2015 at 14:53

      Så hyggelig å høre! 😀

      Svar
  9. Jan

    1. juni 2015 at 21:11

    Takk for oppskriften. Serverte drømmekylling til familien idag. Stor suksess!

    Svar
    • Mia

      6. juni 2015 at 14:39

      Så bra, godt den falt i smak!

      Svar
  10. Monica

    8. juni 2015 at 20:33

    Dette var kjempegodt! Bytta ut kylling med torsk og serverte drømmetorsk til middag i dag, og det kommer garantert til å skje igjen 🙂

    Svar
    • Mia

      8. juni 2015 at 20:52

      Godt å høre! Jeg har faktisk vært innom både drømmetorsk og drømmeveggie selv – fungerer helt utmerket! 😀

      Svar
  11. Elizabeth Reinertsen

    10. juni 2015 at 19:30

    Retten anbefales på det varmeste.

    Svar
  12. Susanne

    7. august 2015 at 09:39

    Denne er god, men er det noe annet man kan bruke i stedet for mango chutney? Den ødelegger litt for meg…

    Svar
    • Mia

      7. august 2015 at 11:32

      Hei!
      Hva med å lage mango chutney selv? Da kan du utelukke de ingrediensene du ikke liker. Om det er selve mangoen som er problemet kan du prøve å lage en annen chutney, f.eks aprikos. Hvis du googler finner du mange oppskrifter!

      Mia

      Svar
  13. Odin

    3. april 2016 at 19:45

    Hei Mia! Vi prøvde denne i dag og det ble veldig bra! Håper du har det fint:) Hilsen Odin og Liv

    Svar
    • Mia

      4. april 2016 at 18:51

      Hei, hei! Så hyggelig å høre at den falt i smak! 😀

      Svar
  14. vmdh

    20. mai 2016 at 14:15

    Hva tror du om Drømmesei? Blir det for mye seismak?

    Svar
    • Mia

      20. mai 2016 at 15:54

      Hei!
      Jeg har testa ut retten med torsk, og det smaker godt. Sei smaker riktignok litt mer enn torsk, men jeg ville gitt det et forsøk! Det kan være du må justere litt på steketid.

      Mia 🙂

      Svar
  15. Ingrid

    2. februar 2017 at 17:02

    Kjempegodt!

    Svar
  16. Lene

    4. april 2017 at 00:14

    Denne er så fantastisk god! En av mine favorittretter. I morgen skal den lages med torsk.

    Svar
    • Mia

      4. april 2017 at 20:44

      Så hyggelig å høre, Lene 🙂

      Svar
  17. Mette Viul

    29. august 2017 at 17:24

    Fikk noe lignende hos venner. Søkte meg fram på nettet og fant denne herlige retten!!!! Jeg har levd en stund og laget mye mat!!
    Laget denne et par ganger nå og sendt videre til barna mine

    Svar
    • Mia

      29. august 2017 at 19:14

      Veldig koselig å høre at den faller i smak! 🙂

      Svar
  18. Knut

    15. august 2018 at 12:43

    Lager denne ofte og er alltid en hit! Når vi er mange er retten super. Bruker litt mindre sambal oelec så er den mer småbarnsvennlig.
    Takk

    Svar
    • Mia

      15. august 2018 at 18:02

      Så hyggelig å høre! Den er én av mine favoritter når det kommer mange på besøk også 🙂

      Svar
  19. Bjørg Solli

    17. august 2018 at 10:19

    I dag skal jeg ha klubb og prøve denne, spennende.

    Svar
    • Bjørg

      17. august 2018 at 23:24

      Fantastisk godt. Flere ville ha oppskrifta

      Svar
      • Mia

        18. august 2018 at 08:36

        Godt å høre at dere likte den! 🙂

        Svar
  20. Mona

    11. september 2018 at 07:37

    Hei, skal prøve denne retten i dag og lurer på om du har forslag til hva jeg kan bruke istedenfor sjampinjong og squash?
    Takknemlig for svar

    Svar
    • Mia

      11. september 2018 at 20:23

      Hei!

      Da ville jeg prøvd meg med gulrot (bør freses litt i panna før den has i forma), sukkererter, gul eller grønn paprika.

      Svar

Legg igjen en kommentar til Mia Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme