• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Farging av egg med naturlige farger

8. april 2017 By Mia 10 Comments

Farging av egg med naturlige farger

Mitt fargekart for farging av egg med naturlige farger

Jeg satt tidlig en lørdagsmorgen i gang med å farge egg med naturlige farger. Jeg hadde funnet frem matrester, krydder og drikke som jeg trodde kunne resultere i kraftige farger. Jeg kokte, silte av, kjølte ned, fylte halve kjøkkenet med kopper med fargebad og la forsiktig ett egg i hvert bad. Etter en times tid var jeg i ferd med å gi opp. Eggene hadde riktignok tatt litt farge, men det var langt fra de klare og naturlige fargene jeg hadde sett for meg at jeg skulle få. Men lørdagen var fremdeles ung og jeg hadde mye jeg skulle gjøre, så jeg forlot det jeg da trodde jeg skulle bli et mislykka prosjekt på kjøkkenbenken og dro ut for å få unna alle mine lørdagssysler. Og da jeg kom tilbake noen timer senere lå det overraskende nok noen bemerkelsesverdig fargerike egg og venta på meg i vannbadene sine. Så konklusjonen må være at det funker å farge egg med naturlige farger – det tar bare litt tid!

Fremgangsmåte for farging av egg med naturlige farger

  1. Først og fremst – husk at dette tar litt tid om du ønsker kraftige farger. Skal du servere kokte egg med fine farger til frokost ville jeg kokt eggene kvelden i forveien og latt eggene ligge i fargebad natta over.
  2. Finn fram ingrediensen du ønsker å farge egg med (se liste under for mine anbefalinger). Kok ingrediensen i vann til vannet har fått tydelig farge. Vent gjerne til vannet er hakket mer farga enn fargen du ønsker på egget. Sil av og ha vannet i en bolle e.l.
  3. Legg egg i bollen og pass på at hele egget er dykket i fargebadet. La egget ligge til ønsket fargestyrke. Dersom du farger mange egg sammen kan det være en fordel å vende på eggene noen ganger for å sørge for at de delene som ligger inntil andre egg også får farge, men vær forsiktig så du ikke skraper av fargen på eggene. Husk at det er mulig å lage fargenyanser av de sterkeste fargene ved å la noen egg ligge lenge og andre kortere tid i fargebadet.
  4. Ta eggene ut av fargebadet og la dem tørke.

Mine fargevalg for farging av egg med naturlige farger

Under følger de ingrediensene jeg hadde suksess med under mitt fargeprosjekt. Men det er en rekke annet med klare farger jeg ikke har prøvd på, så ikke la deg begrense av denne lista. Den eneste ingrediensen jeg forsøkte som jeg følte gav et veldig fargeløst resultat var vanlig gulrot. Om du skal prøve med gulrot ville jeg anbefalt å prøve en fargerik en.

  • Rødkål gir en kraftig blåfarge, og gir fine nyanser ved ulik oppholdstid i vannbadet
  • Rødbeter gir en jordfarge med innslag av rødt ved lang oppholdstid og blir lys brun ved kort oppholdstid
  • Skall av rødløk gir en dyp brunfarge som gir mulighet for nyanser ved ulik oppholdstid
  • Skall av gul løk gir en kraftig oransjefarge som gir mulighet for nyanser ved ulik oppholdstid
  • Gurkemeie gir en lys gulfarge
  • Svart te gir rustrød farge
  • Grønn te gir en dus gulbrun farge
  • Kaffe gir en lysebrun farge
  • Chilipulver gir en lysebrun farge
  • Spinat gir en lysebrun farge med innslag av grønt

Farging av egg med naturlige farger

Farging av egg med naturlige farger

Filed Under: Annet Tagged With: Påske

Previous Post: « Créme brûlée med melkesjokolade
Next Post: Fuglereder av kokosmakroner til påske »

Reader Interactions

Comments

  1. Cathrine

    9. april 2017 at 09:31

    Dumt spørsmål kanskje men er eggene kokt på forhånd? Om man koker eggene etter farging forsvinner kanskje fargen igjen?

    Svar
    • Mia

      9. april 2017 at 09:53

      Noe av fargen vil nok forsvinne om du ikke koker dem på forhånd 🙂

      Svar
  2. Simen LP

    10. april 2019 at 23:00

    Å koke egg med løkskall i vannet gir fine farger og rødløkskall gir en dyp gulfarge.

    Svar
    • Mia

      11. april 2019 at 08:53

      Takk for tips. Det skal jeg teste!

      Svar
  3. Randi Livesay

    25. mars 2020 at 13:24

    Hei!
    Så flott at du deler dette! Veldig kjekt!
    Hvis man vil ha egg uten innhold, blåser man dette ut på forhånd eller etter vi har farget dem?

    Svar
    • Mia

      25. mars 2020 at 19:47

      Hei!
      Jeg har ikke blåst dem, men lagt de i når de er ferdigkokte. Klarer du å blåse dem uten at det blir mye eggesøl på skallet tror jeg at jeg ville gjort det. Dersom det blir mye søl tror jeg det blir vanskelig å få av igjen fra skallet uten at fargen smitter av. Blåser du dem i forkant vil de antagelig flyte opp og muligens fylles med farget vann, så du må nok legge noe på toppen for å sørge for at de ikke blir liggende å flyte. 😉
      Mia

      Svar
      • Jostein

        30. mars 2020 at 00:06

        Jeg forsøkte akkurat med blåste egg. Det fungerer kjempefint, du må bare holde dem under til all lufta er «boblet ut». Da synker eggeskallet grunnet egenvekten sin. Det ble veldig ok. Skal gi dette som en oppgave i Kunst og Håndverk på 9. trinn i disse Coronatider hvor vi har hjemmeundervisning. I morgen skal jeg kjøpe rødbete og rødkål – det hadde jeg ikke på en søndag 🙂
        Dette var jo knallgode forslag til påskepynt og aktiviteter.

        Svar
        • Mia

          31. mars 2020 at 21:24

          Så bra at det funka med blåste egg også! Da håper jeg det blir noen fine farger hos 9. trinn denne uka 🙂

          Svar
  4. Eyðgunn Dam

    5. april 2020 at 17:33

    Til de blåste egg, skal vandet være varm eller kold

    Svar
    • Mia

      5. april 2020 at 20:20

      Hei! Jeg har brukt kaldt vann til dette, men jeg tror ikke det er noe problem å legge eggene i mens vannet fremdeles er varmt.

      Svar

Legg igjen en kommentar til Mia Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme