• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Fetafylte squashruller i tomatsaus

1. mars 2020 By Mia Skriv en kommentar

Av og til trenger jeg kun et enkelt bilde for å forelske meg i en matrett. Og akkurat sånn var mitt første møte med squashruller. Et bilde på nett, ingen oppskrift og jeg falt likevel helt pladask. Vel, da var det ikke annet å gjøre enn å pønske ut noe som passa til det glansbildet jeg hadde lagd meg av retten. Jeg er jo riktignok temmelig inhabil, men jeg syns det gikk ganske så bra, jeg!

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller toppet med litt basilikum

Oppskrift på fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus har et nydelig ytre, et herlig indre og de passer både som middag og til tapasbordet. Hva mer kan man vel forlange?

Antall: 3 porsjoner
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Tidsforbruk: 40-50 minutter

 

Ingredienser:

4 squash
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
100 g fetaost
0,5 boks crème faîche
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 porsjon tomatsaus (ca. 3 dl ferdigsaus eller denne oppskriften)
50 g revet ost

Tilbehør:
3 posjoner ris

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
  2. Del squash i tynne skiver på langs. Skivene bør ikke være mer enn 2 – 3 mm tykke. Oppdelingen kan gjøres for hånd, men er enklest med mandolin. Legg avskjær og eventuelle skiver som ryker til side – disse skal benyttes som fyll.
  3. Finhakk løk, hvitløk og squashavskjæret. Stek det hele i litt rapsolje på middels varme i stekepanna. La det surre under omrøring til løken er blank. Vend inn crème fraîche og fetaost og krydre med salt og pepper.
  4. Fordel tomatsaus i ei ildfast form.
  5. Legg 1 ss fyll på enden av ei squashskive og rull forsiktig sammen. Sett squashrullen i hjørnet av den ildfaste forma med skjøten inn mot kanten av forma. Gjenta det hele med resten av squashskivene. Topp med revet ost.
  6. Kok ris som anvist på pakken.
  7. Stek forma i ca. 35 minutter på 200 °C.
  8. Server squashruller med ris som tilbehør.

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Vegetar

Forrige post: « Min beste tomatsaus
Neste post: Grove middagsvafler med ost og grønnsaker »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat