Av og til trenger jeg kun et enkelt bilde for å forelske meg i en matrett. Og akkurat sånn var mitt første møte med squashruller. Et bilde på nett, ingen oppskrift og jeg falt likevel helt pladask. Vel, da var det ikke annet å gjøre enn å pønske ut noe som passa til det glansbildet jeg hadde lagd meg av retten. Jeg er jo riktignok temmelig inhabil, men jeg syns det gikk ganske så bra, jeg!

Fetafylte squashruller toppet med litt basilikum
Oppskrift på fetafylte squashruller i tomatsaus
Fetafylte squashruller i tomatsaus har et nydelig ytre, et herlig indre og de passer både som middag og til tapasbordet. Hva mer kan man vel forlange?
Antall: 3 porsjoner
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Tidsforbruk: 40-50 minutter
Ingredienser:
4 squash
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
100 g fetaost
0,5 boks crème faîche
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 porsjon tomatsaus (ca. 3 dl ferdigsaus eller denne oppskriften)
50 g revet ost
Tilbehør:
3 posjoner ris
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Del squash i tynne skiver på langs. Skivene bør ikke være mer enn 2 – 3 mm tykke. Oppdelingen kan gjøres for hånd, men er enklest med mandolin. Legg avskjær og eventuelle skiver som ryker til side – disse skal benyttes som fyll.
- Finhakk løk, hvitløk og squashavskjæret. Stek det hele i litt rapsolje på middels varme i stekepanna. La det surre under omrøring til løken er blank. Vend inn crème fraîche og fetaost og krydre med salt og pepper.
- Fordel tomatsaus i ei ildfast form.
- Legg 1 ss fyll på enden av ei squashskive og rull forsiktig sammen. Sett squashrullen i hjørnet av den ildfaste forma med skjøten inn mot kanten av forma. Gjenta det hele med resten av squashskivene. Topp med revet ost.
- Kok ris som anvist på pakken.
- Stek forma i ca. 35 minutter på 200 °C.
- Server squashruller med ris som tilbehør.
Legg igjen en kommentar