• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong

4. september 2014 By Mia 9 Comments

Flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong

Flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong servert med rømmedressing

Oppskrift på flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong

Flettepizza med kjøttdeig og sjampinjong er i bunn og grunn en innbakt pizza med et litt stilig ytre. Om du skulle ønske et annet fyll er det bare å bytte ut med dine favoritter!

Ingredienser:

-gir pizza til 4 sultne
Deig:
ca. 7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje

Fyll:
400 g kjøttdeig
2 pizzasaus til en langpanne (oppskrift finner du her)
0,5 løk
8 sjampinjonger
3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.  Del deigen i 2 leiver som er like store, eller i 4 om porsjonspizza er ønskelig. Kjevle degien forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).

Flettepizza med kjøttdeig

Finhakk løk og hakk sjampinjong og stek det i litt olje i stekepanna. Stek deretter kjøttdeigen. Er tomatsausen veldig rennende bør den småkokes til den er ganske tykk. Bland så tomatsaus, kjøttdeig, løk og sjampinjong.  Legg fyllet langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær så riller av kantene på deigen inn mot fyllet og brett rillene over fyllet fra annenhver side som en «flette» (se bildet over). Stek pizzaen i forvarmet ovn 225 grader i 20-25 minutter.

TIPS! Synes du flettinga høres litt vel avansert ut? Lag en vanlig calzone av denne pizzaen!

Flettepizza med kjøttdeig

I sommer så jeg et bilde av en fletta pizza på nettet. Ganske morsomt og stilig og ganske så unødvendig – noe jeg uten tvil måtte prøve på! Flettinga tilfører jo ikke noe smaksmessig, men det blir en veldig fin calzone. Ønsker du en annen pizzavariant er det ingen sak å bytte ut mitt fyll med ditt favorittfyll! Husk bare på at innholdet ikke bør være for flytende. For mye væske har en tendens til å gjøre calzonen bløt i bunnen og langs kantene. Jeg pleier også å øke andelen fyll sammenligna med en tradisjonell pizza når jeg lager calzone. Lykke til!

Flettepizza med kjøttdeig

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Storfe Tagged With: Barnevennlig, Kjøtt, kosemat, Pizza

Previous Post: « Pizzasaus med honning og basilikum
Next Post: Eplekakeis »

Reader Interactions

Comments

  1. Saleha

    8. desember 2014 at 12:18

    Hei Mia,
    Kjempefin side du har.. Utrolig mange inspirerende oppskrifter også 🙂

    Jeg lurte på mht denne pizza calzone dersom man har gjær i pulverform, hvor mange teskjee’r skal man bruke da?

    Takk for Svar

    Mvh
    Saleha

    Svar
    • Mia

      8. desember 2014 at 16:09

      Hei!

      Tusen takk for hyggelige ord!

      Hvis du lager 4 porsjoner (antallet som er beskrevet i teksten) skal du bruke 12 g tørrgjær. De vanlige pakkene med gjær du får kjøpt på butikken inneholder poser hvor hver pose er 12 g.

      Vennlig hilsen
      Mia 🙂

      Svar
      • Saleha

        9. desember 2014 at 18:35

        Tusen Takk ❤️❤️

        Svar
  2. Cathrine

    22. juli 2015 at 20:38

    Hei!
    Vi lagde denne for en stund siden, og den var knallgod! Men vi fikk et veldig rennende fyll, selv om vi fulgte oppskriften og kokte den lenge. Hvilken type hakkede tomater brukte du? Vi brukte hermetiske fra Rema 1000.
    Burde vi la litt av vesken renne av i vasken før vi har dem i pannen?
    Deigstrimlene raknet helt når vi skulle flette den pga all vesken.
    Men ellers helt nydelig 🙂

    Svar
    • Mia

      22. juli 2015 at 22:39

      Hei!
      Du merka deg at det kun er buljongterning og ikke buljong + vann som skal brukes? Det er forskjell på væskeinnholdet i de forskjellige tomatboksene, så hvis du synes det tar for lang tid å redusere den ved koking ville jeg helt av litt væske først, ja!

      Mia 🙂

      Svar
  3. Rene

    4. november 2015 at 09:23

    Hei. Lagde denne her om dagen og den var sykt god! Men jeg lurer på hva jeg skal med 4 ss i deigen? Brukte ikke olje sist gang..

    Svar
    • Rene

      4. november 2015 at 09:24

      4 ss Olje skulle det stå

      Svar
    • Mia

      4. november 2015 at 17:36

      Hei, hei! Hyggelig å høre at du likte pizzaen. Så vidt jeg har forstått bruker man gjerne olje i pizzadeig for at den skal bli en smule mer sprø. Det er altså ikke noe i veien for å lage deigen uten!

      Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar til Saleha Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme