• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget risifrutti av bulgur

29. juni 2014 By Mia 1 Comment

Hjemmelaget risifrutti av bulgur

Hjemmelaget risifrutti av bulgur

Hjemmelaget risifrutti av bulgur passer godt både som dessert og som et lett mellommåltid.

Ingredienser:

-gir omtrent 1,5 L risifrutti
Ca. 2,25 dl ukokt bulgur
3 dl fast matyoghurt
3 dl vaniljekesam
5 ss melis
Frukt, bær, nøtter, syltetøy eller andre godsaker til servering

TIPS! Lager du for mye kan overskuddet fryses ned, og har du allerede en boks kesam i kjøleskapet kan denne og litt vaniljesukker (helst ekte) benyttes.

Fremgangsmåte:

  1. Kok bulguren som anvist på pakken og kjøl den ned.
  2. Rør inn yoghurt og vaniljekesam. Smak til med melis – mengden kan gjerne justeres etter smak, bruksområde og tilbehør.
  3. Server som dessert eller mellommåltid med frukt, bær, nøtter, syltetøy eller andre av kjøkkenskapets godsaker.

Hjemmelaget risifrutti av bulgur

 

Jeg er, som tidligere nevnt, stadig på søken etter enkle og gode oppskrifter. Og når oppskriftene i tillegg vekker gamle barndomsminner til liv, da blir jeg ekstra fornøyd. På fredag var jeg på besøk hos ei venninne som er full av gode ideer og oppskriftstips, og i tillegg til en veldig hyggelig kveld fikk jeg med meg tipset om å lage hjemmelaget risifrutti. Det er ikke ofte det kun går et par dager mellom idé og fiks ferdig oppskrift med avbildet resultat, men her ble det full klaff!

Til tross for mitt korte bekjentskap med denne oppskrifta, har jeg rukket å eksperimentere litt. Ettersom man kan fryse risengrynsgrøt hadde jeg en aldri så liten teori om at risifrutti også burde kunne fryses. Og, ja, det gikk helt fint! Så lager du for mye eller ønsker å ha alt klart til en gitt anledning, da er det bare å fryse det hele ned. Håper det smaker!

 

 

Filed Under: Dessert, Krem og mousse, Mellommåltid, Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Barnevennlig, Jul, Smått og tilbehør, Sunnere godsaker

Previous Post: « Pasta carbonara i form
Next Post: Hvitløksbrød med parmesan »

Reader Interactions

Comments

  1. Cecilia

    29. juni 2014 at 20:58

    Jag brukar göra «risifrutti» av keso, vispgrädde och vaniljsocker:)

    Svar

Legg igjen en kommentar til Cecilia Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme