• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Lussekatter med fyll

27. november 2014 By Mia 11 Comments

Lussekatter med fyll

På grunn av det saftige fyllet tåler fylte lussekatter å varmes opp en gang etter steking uten at de blir veldig tørre.

Oppskrift på lussekatter med fyll

Lussekatter med fyll smaker ekstra godt og blir ikke det minste tørre.

Ingredienser

-Gir omtrent 30 lussekatter
Deig:
200 g smør
5 dl helmelk
1 kg hvetemel
1 pk gjær (50 g fersk eller 12 g tørr)
150 g sukker
0,5 ts salt
2 ts kardemomme
1 g safan eller 0,5 ts gurkemeie
60 rosiner
1 egg til pensling

Fyll:
200 g smør
200 g hakkede mandler
120 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret til deigen og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm røres gjæren inn.
  2. Rør inn safran, kardemomme, salt og sukker. Tilsett mel gradvis til deigen er akkurat så så fast at man kan trille boller av den. Elt godt og la så deigen heve til dobbelt størrelse. Bland sammen fyllet, elt deigen lett og del den i fem.
  3. Rull lange, tynne pølser av deigen og kjevle ut. Pølsene må være forholdsvis tynne for at lussekattene ikke skal bli veldig store. Legg fyll i midten og rull sammen. Del opp pølsa, form lussekatter og la bollene etterheve i minst 15 minutter.
  4. Pensle med egg og trykk inn en rosin i hver kveil av lussekattene. Stek 225 °C til lussekattene blir gylne i farge, omtrent 8-10 minutter.

Lussekatter med fyll

I forbindelse med denne oppskrifta på lussekatter har jeg fått to gode tips av en svensk kollega. Det første tipset var å handle med safran da jeg skulle en tur til Sverige. Og med ett var det ikke lenger særlig dyrt å lage lussekatter med safran. Det andre tipset var å lage lussekatter med fyll. Ettersom jeg synes at lussekattene gjerne blir litt tørre om de ikke serveres nystekte, passer lussekatter med fyll midt i blinken. De blir ikke det minste tørre og smaker utrolig godt.

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Søt gjærbakst Tagged With: Boller, Jul

Previous Post: « Pepperkaker med vri
Next Post: Eplegløgg »

Reader Interactions

Comments

  1. Rikke

    27. november 2014 at 19:32

    Åh, hvor ser de bare lækre ud. Dem må jeg prøve at lave! Hvor mange gram er der i en pose tørgær i Norge?

    Svar
    • Mia

      29. november 2014 at 23:44

      Takk, Rikke! De ble skikkelig gode. En pose tørrgjær er 12 g og skal tilsvare 50 g fersk gjær. Som Malin sier under, blir det sikkert enda bedre med fersk gjær. Jeg må prøve det neste gang! 🙂

      Svar
  2. Malin

    27. november 2014 at 23:51

    Tack för tips om fyllning! Jag och barnen ska baka imorgon. Ett annat tips är att inte använda torrjäst (tørrgjær). Degen blir mycket mycket bättre med färsk jäst och inte fullt lika torr.
    I Sverige är både den färska och den torra jästen på 50g.

    Svar
    • Mia

      29. november 2014 at 23:46

      Ja, det er sikkert et godt poeng, Malin. Takk for tipset. Jeg skal definitivt prøve med fersk gjær neste gang og rette litt opp i ingredienselista i oppskrifta!

      Svar
      • Malin

        2. desember 2014 at 00:05

        Nu har vi bakat! Fyllningen blev samma som din, men med pepparkakskryddor i också.
        Det bästa av två världar… Saffran OCH pepparkaka 🙂

        Svar
        • Mia

          7. desember 2014 at 10:09

          Det kan vel nesten ikke slå feil 🙂

          Svar
  3. Karina Dyrstrøm Philipsen

    8. desember 2014 at 18:59

    Har lige lavet dem .Hold op ,de smager godt 🙂

    Svar
    • Mia

      8. desember 2014 at 22:16

      Så bra at du likte dem! Jeg har lagd dem to ganger allerede og er litt redd for at for at det blir en gang nummer tre før jul. 😛

      Svar
  4. Mari Magnussen

    8. desember 2015 at 22:25

    Disse har jeg vært så heldig å fått smake på. Helt nydelige 🙂

    Svar
  5. Iselin

    14. desember 2016 at 12:35

    Skal deigen heve før man ruller ut og lager pølsene? Eller er det kun etterheving?
    🙂

    Svar
    • Mia

      15. desember 2016 at 20:13

      Jeg forhever deigen før jeg deler den og ruller den ut også lar jeg de etterheve i omlag 15 minutter etter at jeg har fylt lussekattene og rulla dem sammen. 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar til Mia Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme