Pasjonsfruktens søte og syrlige smaken passer godt til så mangt, og sjokolade er intet unntak. Jeg har tidligere bruk pasjonsfrukt i sjokoladekonfekt og det ga definitivt mersmak. Er du på jakt etter andre oppskrifter med pasjonsfrukt finner du alle mine her.
Oppskrift på mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus er både søt, syrlig og utrolig deilig på smak. Den ser også helt super ut, så den er en perfekt dessert å servere til gjester.
Ingredienser:
Sjokolademousse
200 g mørk sjokolade
4 egg
2 dl kremfløte
75 g melis
1 ts ekte vaniljesukker
Pasjonsfruktsaus
4 pasjonsfrukt
30 g melis
15 g smør
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokolade på lav varme eller i vannbad.
- La det hele kjøles litt ned og rør deretter inn sammenvispede egg, melis og vaniljesukker.
- Visp fløten til krem og bland forsiktig inn sjokoladeblandinga.
- Fordel det hele i porsjonsglass eller legg det i en serveringsbolle og la det kjøles ned i kjøleskap.
- Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene. Pasjonsfrukten har små poser med væske rundt frøene, og disse må knuses. Miks pasjonsfukten grundig med en miksmaster eller gi det noen raske pulser med en stavmikser.
- Sikt ut frøene. Klem på massen for å få ut mest mulig saft. Ta vare på noen frø til pynt dersom du ønsker det.
- Ha pasjonsfrukt og smør i ei gryte og gi det et raskt oppkok.
- Ha i melis og rør godt. La sausen kjøles ned.
- Server mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus og pynt om ønskelig med noen blader sitronmelisse.
Legg igjen en kommentar