• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

7. april 2020 By Mia Skriv en kommentar

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus pynta med sitronmelisse

Jeg har en svakhet når det kommer til pasjonsfrukt. Den skrukkete, rare frukten gir så mye mer enn man skulle tro ved første øyekast. Og, ja, velg de skrukkete utgavene – det er nemlig de som er modne!

Pasjonsfruktens søte og syrlige smaken passer godt til så mangt, og sjokolade er intet unntak. Jeg har tidligere bruk pasjonsfrukt i sjokoladekonfekt og det ga definitivt mersmak. Er du på jakt etter andre oppskrifter med pasjonsfrukt finner du alle mine her.

 Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Oppskrift på mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus er både søt, syrlig og utrolig deilig på smak. Den ser også helt super ut, så den er en perfekt dessert å servere til gjester.

Antall porsjoner: 4-6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsforbruk: 30 minutter + tid til nedkjøling

Ingredienser:

Sjokolademousse
200 g mørk sjokolade
4 egg
2 dl kremfløte
75 g melis
1 ts ekte vaniljesukker

Pasjonsfruktsaus
4 pasjonsfrukt
30 g melis
15 g smør

Fremgangsmåte:

  1. Smelt sjokolade på lav varme eller i vannbad.
  2. La det hele kjøles litt ned og rør deretter inn sammenvispede egg, melis og vaniljesukker.
  3. Visp fløten til krem og bland forsiktig inn sjokoladeblandinga.
  4. Fordel det hele i porsjonsglass eller legg det i en serveringsbolle og la det kjøles ned i kjøleskap.
  5. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene. Pasjonsfrukten har små poser med væske rundt frøene, og disse må knuses. Miks pasjonsfukten grundig med en miksmaster eller gi det noen raske pulser med en stavmikser.
  6. Sikt ut frøene. Klem på massen for å få ut mest mulig saft. Ta vare på noen frø til pynt dersom du ønsker det.
  7. Ha pasjonsfrukt og smør i ei gryte og gi det et raskt oppkok.
  8. Ha i melis og rør godt. La sausen kjøles ned.
  9. Server mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus og pynt om ønskelig med noen blader sitronmelisse.

Filed Under: Dessert Tagged With: Påske

Forrige post: « En ekstra god påskeuke
Neste post: Hjemmelaget urtesalt »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat