Oppskrift på ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker
Ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker er lagd i en fei og de gode smakene er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
600 g laksefilet
Marinade:
0,25 ts cayennepeper
1 fedd hvitløk
3 ss fiskesaus
3 ss sesamolje
3 ss honning
0,5 dl nøytral olje
Grønt:
1 paprika
1 brokkoli
50 g usaltede cashewnøtter
3 porsjoner ris til servering
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og bland det hvitløk sammen med fiskesaus, sesamolje, cayennepepper, honning og olje.
- Rens og kutt grønnsakene i grove biter og legg dem i bunnen av en ildfast form. Strø deretter cashewnøttene over.
- Sett på ris som anvist på pakka.
- Vend laksefiletene i marinaden og legg dem over grønnsakene. Tøm resterende marinade over laksen og grønnsakene. Forvarm ovnen til 225 °C og stek det hele til laksefiletene er gjennomstekte, i 15 – 20 minutter.
- Server laks og grønt med ris.
Etter en liten gjennomgang av oppskriftene mine la jeg merke til at jeg ikke hadde lagt ut noen oppskrift på laks. Og jeg som er så utrolig glad i laks. Da dagligvarebutikkene uten ferskvare begynte å selge fersk laks ble jeg ganske hard på lakselaginga. Og jeg har funnet ut at hvis man ikke steker laksen for lenge (pirk i den med en kniv eller gaffel om du er i tvil) er det veldig vanskelig å mislykkes med en middag av fersk laks. Om man steker i panna, ovnen, griller, krydrer, marinerer eller holder den naturell – det blir godt uansett!
Her er altså en av mine laksefavoritter. Den er smakfull, men marinaden kan justeres etter smak og behag. Om man har alle ingrediensene (man får kjøpt alle i dagligvarebutikker med et litt større utvalg) tar det heller ikke lang tid å lage denne retten. Så her er det bare å sette i gang, håper det smaker!
Legg igjen en kommentar