• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker

5. februar 2014 By Mia Skriv en kommentar

  Ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker

Oppskrift på ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker

Ovnsbakt laks med sesammarinade, cashewnøtter og grønnsaker er lagd i en fei og de gode smakene er inspirert av det asiatiske kjøkken.

 

Ingredienser:

-gir 3 porsjoner

600 g laksefilet

Marinade:
0,25 ts cayennepeper
1 fedd hvitløk
3 ss fiskesaus
3 ss sesamolje
3 ss honning
0,5 dl nøytral olje
Grønt:
1 paprika
1 brokkoli
50 g usaltede cashewnøtter

3 porsjoner ris til servering

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og bland det hvitløk sammen med fiskesaus, sesamolje, cayennepepper, honning og olje.
  2. Rens og kutt grønnsakene i grove biter og legg dem i bunnen av en ildfast form. Strø deretter cashewnøttene over.
  3. Sett på ris som anvist på pakka.
  4. Vend laksefiletene i marinaden og legg dem over grønnsakene. Tøm resterende marinade over laksen og grønnsakene. Forvarm ovnen til 225 °C og stek det hele til laksefiletene er gjennomstekte, i 15 – 20 minutter.
  5. Server laks og grønt med ris.

Etter en liten gjennomgang av oppskriftene mine la jeg merke til at jeg ikke hadde lagt ut noen oppskrift på laks. Og jeg som er så utrolig glad i laks. Da dagligvarebutikkene uten ferskvare begynte å selge fersk laks ble jeg ganske hard på lakselaginga. Og jeg har funnet ut at hvis man ikke steker laksen for lenge (pirk i den med en kniv eller gaffel om du er i tvil) er det veldig vanskelig å mislykkes med en middag av fersk laks. Om man steker i panna, ovnen, griller, krydrer, marinerer eller holder den naturell – det blir godt uansett!
Her er altså en av mine laksefavoritter. Den er smakfull, men marinaden kan justeres etter smak og behag. Om man har alle ingrediensene (man får kjøpt alle i dagligvarebutikker med et litt større utvalg) tar det heller ikke lang tid å lage denne retten. Så her er det bare å sette i gang, håper det smaker!

 

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk, Fisk

Forrige post: « Müslistykker
Neste post: Mormors beste boller med vaniljekrem »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat