• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

22. august 2020 By Mia Leave a Comment

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

Hva er vel kjedeligere enn å ha brukt mye tid på å lage deilig syltetøy, for så å finne ut at muggsoppen rakk å forsyne seg av det før deg? Heldigvis kan god oppbevaring være med på å sørge for at maten holder seg bra i lang, lang til framover.

Det er flere forskjellige faktorer som påvirker holdbarheten til maten vår. Hva maten består av har naturligvis mye å si, men hvordan den oppbevares påvirker også holdbarheten i stor grad. Noe mat med et relativt høyt innhold av sukker, for eksempel saft, syltetøy og gelé kan gjerne holde seg over ett år dersom det oppbevares riktig.

For at syltetøy og lignende skal holde seg lenge pleier jeg å sterilisere glassene rett før bruk. Du kan også benytte andre lufttette beholdere, men de må tåle minst 100 °C for å kunne steriliseres. Du kan sterilisere glass og beholdere både i stekeovn og ved koking.

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

Det første du bør tenke på er å velge beholdere med riktig størrelse. Med «riktig størrelse» mener jeg en beholder som kan fylles helt full med det du skal oppbevare og som spises opp i løpet av en uke eller så når du først har åpna den. Vask både hender og beholdere godt før du begynner med steriliseringen.

Slik gjør du for å sterilisere beholdere i stekeovnen:

  • Forvarm stekeovnen til 100 °C.
  • Sett beholderne i stekeovnen og la dem stå i cirka 10 minutter.

Slik gjør du for å sterilisere beholdere ved koking:

  • Kok opp vann, ha i beholdere med lok og la det koke i noen minutter. Fisk beholdere og lokk ut med et rent redskap og la det dampe av på et rent kjøkkenhåndkle.
  • Hell kokvarm saft, syltetøy eller annet over i beholderne og fyll helt opp. Sett på lokket og skru til rett etter at glassene er fylt opp.

Beholderene bør oppbevares mørk og kjølig.

Filed Under: Annet

Previous Post: « Hjemmelaget ripsgelé
Next Post: Krydret eplesmør »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme