• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

22. august 2020 By Mia 2 kommentarer

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

Hva er vel kjedeligere enn å ha brukt mye tid på å lage deilig syltetøy, for så å finne ut at muggsoppen rakk å forsyne seg av det før deg? Heldigvis kan god oppbevaring være med på å sørge for at maten holder seg bra i lang, lang til framover.

Det er flere forskjellige faktorer som påvirker holdbarheten til maten vår. Hva maten består av har naturligvis mye å si, men hvordan den oppbevares påvirker også holdbarheten i stor grad. Noe mat med et relativt høyt innhold av sukker, for eksempel saft, syltetøy og gelé kan gjerne holde seg over ett år dersom det oppbevares riktig.

For at syltetøy og lignende skal holde seg lenge pleier jeg å sterilisere glassene rett før bruk. Du kan også benytte andre lufttette beholdere, men de må tåle minst 100 °C for å kunne steriliseres. Du kan sterilisere glass og beholdere både i stekeovn og ved koking.

Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere

Det første du bør tenke på er å velge beholdere med riktig størrelse. Med «riktig størrelse» mener jeg en beholder som kan fylles helt full med det du skal oppbevare og som spises opp i løpet av en uke eller så når du først har åpna den. Vask både hender og beholdere godt før du begynner med steriliseringen.

Slik gjør du for å sterilisere beholdere i stekeovnen:

  • Forvarm stekeovnen til 100 °C.
  • Sett beholderne i stekeovnen og la dem stå i cirka 10 minutter.

Slik gjør du for å sterilisere beholdere ved koking:

  • Kok opp vann, ha i beholdere med lok og la det koke i noen minutter. Fisk beholdere og lokk ut med et rent redskap og la det dampe av på et rent kjøkkenhåndkle.
  • Hell kokvarm saft, syltetøy eller annet over i beholderne og fyll helt opp. Sett på lokket og skru til rett etter at glassene er fylt opp.

Beholderene bør oppbevares mørk og kjølig.

Filed Under: Annet

Forrige post: « Hjemmelaget ripsgelé
Neste post: Krydret eplesmør »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Emma

    8. mars 2022 ved 15:35

    Hei Mia!

    Skal jeg vaske glassene før jeg setter de inn i ovnen? Er det viktig at de er helt tørre når de settes inn?

    Svar
    • Mia

      3. april 2022 ved 19:48

      Hei!

      Glassene bør vaskes først, men det er ikke viktig at de er tørre. De tørker fort i ovnen 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat