Ei venninne introduserte meg for sjokoladebomber i høst, og de ser altså SÅ stilige ut! Når varm melk helles over over sjokoladekulene smelter sjokoladen og og de små marshmallowene spretter fram. Pakker du sjokoladebombene pent inn er de perfekte som gaver, og de smaker skikkelig deilig. Ønsker du å lage en forenklet utgave av sjokoladebombene kan du forsiktig åpne et kinderegg, ta ut leken og bruke de to sjokoladedelene som kuleskall.
Oppskrift på sjokoladebomber
Sjokoladebomber ser skikkelig stilige ut og gjør seg utmerket som en gaver i vinterhalvåret. De kan lages fra bunnen av ellers kan man benytte kinderegg som sjokoladeskall. Lager du skallene fra bunnen av trenger du konfektformer eller lignende som er formet som halvkuler.
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4 store kopper med varm sjokolade
Tid: 1 – 2 timer
Ingredienser:
600 g sjokolade, alternativt kan 4 kinderegg
4 porsjoner pulver til varm sjokoladedrikk
1 håndfull minimarshmallows
varm melk til servering
Slik gjør du
- Lag sjokoladeskall i halvkuleformer eller del kinderegg i to og fjern leken. Les mer om hvordan du lager sjokoladeskall her.
- La overskuddsjokoladen etter sjokoladeskallene stivne og grovhakk den.
- Fyll den ene halvdelen av sjokoladeskallene/kindereggene med med sjokoladepulver, overskuddsjokolade og minimarshmallows. Kinderegg og mindre sjokoladeskall har ikke plass til like mye fyll som skallene vist på bildet, og disse vil passe best til mindre kopper.
- Varm et fat og hold kanten på det øvre sjokoladeskallet mot fatet til sjokoladen i kanten begynner å smelte. Sett så dette sjokoladeskallet på bunnen. Når sjokoladen i kanten stivner igjen vil de to delene limes sammen.
- Ha sjokoladebomba i en kopp og hell over varm melk.
Legg igjen en kommentar