• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

7. januar 2021 By Mia Skriv en kommentar

Sjokoladebomber

Sjokoladebomber

Ei venninne introduserte meg for sjokoladebomber i høst, og de ser altså SÅ stilige ut! Når varm melk helles over over sjokoladekulene smelter sjokoladen og og de små marshmallowene spretter fram. Pakker du sjokoladebombene pent inn er de perfekte som gaver, og de smaker skikkelig deilig. Ønsker du å lage en forenklet utgave av sjokoladebombene kan du forsiktig åpne et kinderegg, ta ut leken og bruke de to sjokoladedelene som kuleskall.

Oppskrift på sjokoladebomber

Sjokoladebomber ser skikkelig stilige ut og gjør seg utmerket som en gaver i vinterhalvåret. De kan lages fra bunnen av ellers kan man benytte kinderegg som sjokoladeskall. Lager du skallene fra bunnen av trenger du konfektformer eller lignende som er formet som halvkuler.

https://www.miasmat.no/wp-content/uploads/2021/01/Sjokoladebombe_ver2_med2.mp4

Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4 store kopper med varm sjokolade
Tid: 1 – 2 timer

Ingredienser:

600 g sjokolade, alternativt kan 4 kinderegg
4 porsjoner pulver til varm sjokoladedrikk
1 håndfull minimarshmallows
varm melk til servering

Slik gjør du

  1. Lag sjokoladeskall i halvkuleformer eller del kinderegg i to og fjern leken. Les mer om hvordan du lager sjokoladeskall her.
  2. La overskuddsjokoladen etter sjokoladeskallene stivne og grovhakk den.
  3. Fyll den ene halvdelen av sjokoladeskallene/kindereggene med med sjokoladepulver, overskuddsjokolade og minimarshmallows. Kinderegg og mindre sjokoladeskall har ikke plass til like mye fyll som skallene vist på bildet, og disse vil passe best til mindre kopper.
  4. Varm et fat og hold kanten på det øvre sjokoladeskallet mot fatet til sjokoladen i kanten begynner å smelte. Sett så dette sjokoladeskallet på bunnen. Når sjokoladen i kanten stivner igjen vil de to delene limes sammen.
  5. Ha sjokoladebomba i en kopp og hell over varm melk.

Filed Under: Drikke, Oppskrifter, Varm drikke Tagged With: Påske

Forrige post: « Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache
Neste post: Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat