Oppskrift på snurrer med marsipan og mørk sjokolade
Snurrer med marsipan og mørk sjokolade er både saftige og smakfulle boller som passer til de fleste anledninger.
Ingredienser:
– gir 12 store snurrer
150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
150 g sukker
0.5 ts salt
13 dl hvetemel
200 g marsipan
100 g mørk sjokolade
Egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Legg marsipanen kaldt, f.eks. i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å jobbe med senere).
- Smelt smør og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm tilsettes gjær. Bland sukker, salt og hvetemel. Elt sammen mel og gjærblandinga. La deigen heve til dobbel størrelse.
- Elt lett og kjevl ut en avlang leiv (ca. 60 cm x 35 cm). Skjær marsipanen i tynne skiver f.eks. med en ostehøvel og hakk sjokoladen ganske fint. Fordel sjokolade og marsipanskiver utover deigen. Rull deigen sammen fra en av langsidene, og del inn i 12 snurrer.
- Sett hver snurr på et stekebrett med en av skjæreflatene ned. Trykk snurrene litt sammen om de blir veldig høye og la dem etterheve i omtrent 30 minutter. Visp sammen egget og pensle bollene.
- Stek bollene på forvarmet ovn (over- og undervarme), 225 °C, i 10-15 minutter.
Det er ikke så mye godis jeg ikke liker, men ren marsipan er en av de tingene jeg har ganske lett for å styre unna. Ikke det at jeg syns det smaker direkte vondt, det blir bare litt for mye av det gode. Det er jo ikke akkurat noe stort problem i hverdagen, men jeg blir litt misunnelig på de som smatter på påskegule marsipaneggene av hjertens lyst. Kommer marsipanen derimot godt innpakka, som i disse bollene, syns jeg det smaker bra. Så dette får bli årets marsipanegg for meg!
Legg igjen en kommentar