• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Snurrer med marsipan og mørk sjokolade

9. april 2014 By Mia Skriv en kommentar

 Snurrer med marsipan og mørk sjokolade

Oppskrift på snurrer med marsipan og mørk sjokolade

Snurrer med marsipan og mørk sjokolade er både saftige og smakfulle boller som passer til de fleste anledninger.

Ingredienser:

– gir 12 store snurrer

150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
150 g sukker
0.5 ts salt
13 dl hvetemel
200 g marsipan
100 g mørk sjokolade

Egg til pensling

Fremgangsmåte:

  1. Legg marsipanen kaldt, f.eks. i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å jobbe med senere).
  2. Smelt smør og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm tilsettes gjær. Bland sukker, salt og hvetemel. Elt sammen mel og gjærblandinga. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Elt lett og kjevl ut en avlang leiv (ca. 60 cm x 35 cm). Skjær marsipanen i tynne skiver f.eks. med en ostehøvel og hakk sjokoladen ganske fint. Fordel sjokolade og marsipanskiver utover deigen. Rull deigen sammen fra en av langsidene, og del inn i 12 snurrer.
  4. Sett hver snurr på et stekebrett med en av skjæreflatene ned. Trykk snurrene litt sammen om de blir veldig høye og la dem etterheve i omtrent 30 minutter. Visp sammen egget og pensle bollene.
  5. Stek bollene på forvarmet ovn (over- og undervarme), 225 °C, i 10-15 minutter.

Snurrer med marsipan og mørk sjokolade

Det er ikke så mye godis jeg ikke liker, men ren marsipan er en av de tingene jeg har ganske lett for å styre unna. Ikke det at jeg syns det smaker direkte vondt, det blir bare litt for mye av det gode. Det er jo ikke akkurat noe stort problem i hverdagen, men jeg blir litt misunnelig på de som smatter på påskegule marsipaneggene av hjertens lyst. Kommer marsipanen derimot godt innpakka, som i disse bollene, syns jeg det smaker bra. Så dette får bli årets marsipanegg for meg!

 

 

 

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Søt gjærbakst Tagged With: Boller, Jul, Påske

Forrige post: « Hurtigtikka
Neste post: Syrlig pasjonsfruktsmoothie »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat