• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter

12. mars 2015 By Mia Skriv en kommentar

Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter
– gir 4 porsjoner

Seiburgere:
500 g seifilet
4 store hamburgerbrød
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
1 dl melk
2 ss potetmel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
4 ss smør

Chilimajones:
120 g majones
0,5 chili
1 fedd hvitløk

Salat:
100 g blandet salat
1 mango

Annet tilbehør:
8 poteter
4 ss olivenolje
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
120 g ketchup

TIPS! Frossen fisk slipper en del vann under tining, noe som kan gjøre det hakket vanskeligere å få en fast fiskefarse. Bruker du frossen sei vil jeg derfor anbefale deg å være nøye med å la den tinte seien renne godt fra seg før bruk.  Dersom fiskefarsen allikevel blir veldig løs kan det lønne seg å tilsette litt ekstra potetmel. Ønsker du hjemmelagde burgerbrød finner du oppskrift på det her.

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Del seien i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser sammen med saltet. Tilsett så melk, potetmel og pepper.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili. Juster gjerne mengden chili etter hvor sterke du ønsker fiskekakene. Vend så det hele inn i fiskefarsen.
  4. Rens potetene, del dem i båter og fordel båtene utover et stekebrett. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Potetene skal steke til de har fått en gyllen overflate, i omtrent 20-30 minutter. I mens potetene stekes fortsetter man med chilimajones og salat.
  5. Finhakk chili og hvitløk og bland det hele sammen med majones. Rens salat og hakk mango i staver.
  6. Form store, flate og runde kaker av fiskefarsen og stek dem i smør i stekepanna til de er gjennomstekte (noen minutter på hver side).
  7. Server seiburgere i hamburgerbrød med potetbåter, salat, chilimajones og ketchup.

Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter

Jeg er ingen stor tilhenger av «de typiske» hamburgerbrødene man får kjøpt i butikken. Det optimale er selvfølgelig å lage hamburgerbrødene selv, men det er ikke alltid man får tid til alt mulig. Derfor har jeg begynt å kjøpe grove polarbrød og bruke dem som burgerbød. De er allerede delt i to og smaker etter min mening mye bedre enn de søte og fine burgerbrødene. Så brødet som er avbilda til denne oppskrifta på spicy seiburger med chilimajones og potetbåter, er faktisk et grovt polarbrød!

For å i størst mulig grad unngå avrenning av vann fra fisk under tining, bør fisken tines langsomt. Ved langsom tining vil mest mulig vann holde seg i fisken, noe som gir et best mulig utgangspunkt for et godt sluttprodukt. Langsom tining kan gjøres ved at frossen fisk legges i kjøleskap kvelden før bruk.  Men jeg må jo ærlig innrømme at jeg ikke alltid er strukturert nok til å huske på morgendagens middag dagen i forveien. Min nødløsning er da å legge fisken i en brødpose eller lignende, klemme ut mest mulig luft og knyte godt igjen. Plastposen dekker jeg så med kaldt vann i vasken. Er tiden virkelig knapp, kan det være en fordel å ta større fiskebiter ut av posen etter at de har tint litt, dele stykkene opp, for så å gjøre prosedyren om igjen.

Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter

Spicy seiburger med chilimajones og potetbåter

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Fisk, Grill, kosemat

Forrige post: « Hjemmelagde tortillalefser
Neste post: Gresk salat »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat