– gir 4 porsjoner
Seiburgere:
500 g seifilet
4 store hamburgerbrød
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
1 dl melk
2 ss potetmel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
4 ss smør
Chilimajones:
120 g majones
0,5 chili
1 fedd hvitløk
Salat:
100 g blandet salat
1 mango
Annet tilbehør:
8 poteter
4 ss olivenolje
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
120 g ketchup
TIPS! Frossen fisk slipper en del vann under tining, noe som kan gjøre det hakket vanskeligere å få en fast fiskefarse. Bruker du frossen sei vil jeg derfor anbefale deg å være nøye med å la den tinte seien renne godt fra seg før bruk. Dersom fiskefarsen allikevel blir veldig løs kan det lønne seg å tilsette litt ekstra potetmel. Ønsker du hjemmelagde burgerbrød finner du oppskrift på det her.
- Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- Del seien i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser sammen med saltet. Tilsett så melk, potetmel og pepper.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Juster gjerne mengden chili etter hvor sterke du ønsker fiskekakene. Vend så det hele inn i fiskefarsen.
- Rens potetene, del dem i båter og fordel båtene utover et stekebrett. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Potetene skal steke til de har fått en gyllen overflate, i omtrent 20-30 minutter. I mens potetene stekes fortsetter man med chilimajones og salat.
- Finhakk chili og hvitløk og bland det hele sammen med majones. Rens salat og hakk mango i staver.
- Form store, flate og runde kaker av fiskefarsen og stek dem i smør i stekepanna til de er gjennomstekte (noen minutter på hver side).
- Server seiburgere i hamburgerbrød med potetbåter, salat, chilimajones og ketchup.
Jeg er ingen stor tilhenger av «de typiske» hamburgerbrødene man får kjøpt i butikken. Det optimale er selvfølgelig å lage hamburgerbrødene selv, men det er ikke alltid man får tid til alt mulig. Derfor har jeg begynt å kjøpe grove polarbrød og bruke dem som burgerbød. De er allerede delt i to og smaker etter min mening mye bedre enn de søte og fine burgerbrødene. Så brødet som er avbilda til denne oppskrifta på spicy seiburger med chilimajones og potetbåter, er faktisk et grovt polarbrød!
For å i størst mulig grad unngå avrenning av vann fra fisk under tining, bør fisken tines langsomt. Ved langsom tining vil mest mulig vann holde seg i fisken, noe som gir et best mulig utgangspunkt for et godt sluttprodukt. Langsom tining kan gjøres ved at frossen fisk legges i kjøleskap kvelden før bruk. Men jeg må jo ærlig innrømme at jeg ikke alltid er strukturert nok til å huske på morgendagens middag dagen i forveien. Min nødløsning er da å legge fisken i en brødpose eller lignende, klemme ut mest mulig luft og knyte godt igjen. Plastposen dekker jeg så med kaldt vann i vasken. Er tiden virkelig knapp, kan det være en fordel å ta større fiskebiter ut av posen etter at de har tint litt, dele stykkene opp, for så å gjøre prosedyren om igjen.
Legg igjen en kommentar