-gir en liten langpanne
500 g marsipan
100 g melkesjokolade
2 pk sitrongelé
5 dl vann
200 g kokesjokolade
5 ss kremfløte
- Kjevle ut marsipanen på et bakepapir til størrelsen av en liten langpanne (ca. 30 cm x 40 cm).
- Smelt melkesjokoladen og bre den over marsipanen i et tynt lag. Sett langpannen kaldt til sjokoladen stivner.
- Kok opp halvparten av vannmengden angitt på gelepakkene og rør ut geléen. La geléen kjøles ned til den har tyknet en del. Kjøler du den ned i kjøleskap er det viktig å følge nøye med, ettersom geléen blir ganske raskt stiv når den først begynner å tykne. Hell geléen over melkesjokoladen og sett det hele kaldt til geléen stivner. Dette kan ta noen timer, så det kan være praktisk å la den stå kaldt natta over.
- Smelt sjokoladen i vannbad og del konfekten opp i små firkanter. Dypp hver firkant i sjokolade og legg bitene over på et bakepapir. Kjøl ned til sjokoladen stivner. Dersom kokesjokoladen blir for «tørr» når den smeltes i vannbad kan det være en fordel å tilsette litt fløte. Vær oppmerksom på at dersom kokesjokoladen eller bitene av gelé og marsipan blir for varme kan sjokoladetrekket skli av geléen uten at den fester seg.
- Oppbevar kjølig. Legger du bitene i en boks kan det absolutt være en stor fordel å skille lagene med sjokoladebiter med litt matpapir så bitene ikke klistrer seg til hverandre.
Som jeg tidligere har nevnt er min bedre halvdel allergisk mot hasselnøtter. Ettersom han i jula av hjertens lyst heiv i seg en stor bit av hjemmelagd troikakonfekt før han ante ugler i mosen, fant jeg ut at jeg måtte lage en allergivennlig konfektbit. Han var nemlig superfornøyd med smaken på troikakonfekten – helt til halsen begynte å klø. Bytter du ut melkesjokoladen med nougat og sitrongeléen med bringebær får du den typiske troikakonfekten.
Shanna
Dette her ser veldig fristende ut! Marsipan er utrolig godt til både jul og påske 😀
Har du laget marsipanen selv?
Mia
Jeg synes hjemmelagd er mye bedre, men jeg må innrømme at i akkurat denne konfekten kjennes ikke forskjellen like godt. Oppskrifte mi på marsipan finner du her om du er interessert. 🙂