• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Mias lille konfektskole: Del 2 – Valg av sjokolade til konfekt

3. mars 2019 By Mia Skriv en kommentar

Valg av sjokolade til konfekt

Valg av sjokolade til konfekt

Før jeg begynte å undersøke dette med konfektlaging litt nærmere, så trodde jeg at det var smaken ene og alene som avgjorde hvilken sjokolade man bør velge når man skal lage konfekt. Og smak spiller selvfølgelig en viktig rolle, men det er et par ting til man bør tenke på før man går til innkjøp av sjokolade. Mye forskjellig sjokolade går fint å bruke til konfekt, men det handler om å gjøre det lettest mulig å få et godt og fint resultat.

Valg av sjokolade til konfekt

Andelen kakaofett avgjør hvor viskøs, eller flytende, sjokoladen er når den varmes opp. Skal man dyppe konfekt i sjokolade eller lage tynne skall på praliner, er man avhengig av en relativt tyntflytende sjokolade. For ganache vil du få et bra resultat med en hakket mindre tyntflytende sjokolade. Mengden kakaofett i sjokoladen kan justeres ved å tilsette rent kakaofett når sjokoladen smeltes.

Vær oppmerksom på at i enkelte sjokolader er kakaofett bytta ut med annet fett ettersom dette gjerne er billigere. I noen tilfeller ønsker vi en annen type fett på grunn av smak, som for eksempel melkesjokolade. Men dette gjør også sjokoladen vanskeligere å jobbe med. Jeg vil derfor anbefale deg å lese lista over ingredienser før du går til innkjøp av sjokoladen.

Det er hakket enklere å holde en jevn temperatur under smelting av sjokolade ved å bruke sjokolade i mindre biter. Dette kan enten løses ved å kjøpe sjokolade som kommer i mindre biter eller å hakke den før du begynner å bruke den.

Ved kjøp av sjokolade som er tiltenkt konfekt eller lignende finner du gjerne beskrivelser på forpakningen av hva den passer til. Andre gir viskositeten i en dråpeskala. 3 til 4 dråper passer for ganache og konfektfyll, mens 5 er best om du skal dyppe konfekt en for å lage sjokoladetrekk. Jeg kjøper som regel sjokolade på Pals sitt fabrikkutsalg i Oslo. De selger sjokolade i større kvantum med forskjellig viskositet. Men som nevn kommer du også langt med en nøye gjennomgang av innholdsfortegnelsen av sjokolade på en vanlig matbutikk.

 

Gå til neste innlegg i konfektskolen

 

Filed Under: Annet Tagged With: Konfekt, Mat og kjemi

Forrige post: « Klaras ukemeny
Neste post: Enkel brownie med salt karamellsaus »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat