• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hva gjør jeg når grytebrødet sitter fast i gryta?

5. april 2023 By Mia Skriv en kommentar

Grytebrødet sitter fast i gryta, sier du? Du har min medfølelse i en temmelig frustrerende situasjon. Jerngryta er massiv og brødet kan virkelig sitte HELT BOM FAST. Jeg har vært der selv mang en gang, og jeg har ødelagt både skjeer og andre plastredskaper i mine mange forsøk på å få brødet ut av gryta. Heldigvis har jeg kommet fram til en meget enkel løsning. Den funker hver gang, men hvor «sote mén» brødet får er til en viss grad avhengig av hvor godt fast brødet satt i utgangspunktet. Uansett, dersom brødet virkelig satt godt fast kommer det kanskje ikke ut helt uten varige mén, dette er småplukk i forhold til resultatet etter en «utgravning» med skje.

Når grytebrødet sitter fast i gryta
Brødet kan faktisk reddes selv om grytebrødet sitter fast i gryta


Min fremgangsmåte når grytebrødet sitter fast i gryta


Først tar jeg for meg de helt enkle triksene. Disse har du kanskje prøvd deg på, men jeg nevner dem uansett:

  1. Hold gryta opp-ned
  2. Rist kraftig på gryta mens du holder den opp-ned

Dersom du allerede har gjort dette og fremdeles står der med brødet i gryta, er det antagelig nødvendig å gå skikkelig til verks:

3. Snu gryta opp ned og la den stå opp-ned på en rist. Støtt opp med grytekluter eller kjøkkenhåndklær dersom gryta står ustødig.
4. Fyll en kjele, helst middels stor, med iskaldt vann og sett den oppå bunnen av gryta. Bruker du en liten gryte blir vannet fort varmt og bør byttes ut.
5. Vent til brødet faller ut. Løft opp gryta når brødet har løsnet. Blir gryta stående som et «lokk» over brødet i lang tid blir gjerne skorpen fuktig.

 
Selv om brødet løsner og ser like helt ut, vil gjerne skorpa løsne fra resten av brødet i bunnen. For å unngå at brødet setter seg fast anbefaler jeg deg å ta en titt på mine tips her.

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter Tagged With: Brød, Grytebrød

Forrige post: « Eltefritt grytebrød til hverdags
Neste post: Hvorfor setter grytebrødet seg fast i gryta? »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat