Jeg elsker sensommeren og høsten og alle de deilige råvarene denne sesongen bringer. Men noen ganger kan det faktisk være en utfordring å få spist opp alt det gode man høster. Derfor gjelder det å være kreativ når man står med et par tilitersbøtter med plommer, en hel sekk med epler eller et lass grønne tomater som aldri rakk å bli modne.
Mange av mine aller beste oppskrifter har faktisk blitt til i det jeg hadde alt for mye av noe som burde spises opp. Og nettopp sånn oppstod tanken på en plommecaprese. Etter å ha lagd plommechutney og intet mindre enn to forskjellige plommesyltetøy (ett med rørsukker og kanel og ett med syltesukker og eple) i fleng fikk jeg lyst til å bruke ferske plommer også. Heldigvis ble denne enkle salaten akkurat så godt som jeg hadde håp om!
Oppskrift på plommecaprese
Okay, plommecaprese er én av de oppskriftene som er nesten overflødige ettersom retten er så enkel. Men det ble skikkelig deilig på smak, og jeg er så fornøyd med ideen at det ble en oppskrift «læl».
Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 5-10 minutter
Ingredienser
6 plommer
2 mozzarella
0,5 potte basilikum (velg gjerne en med store blader)
4 ss mild olivenolje
4 ss kremet balsamico
1 ts flaksalt
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skyll plommene og basilikumbladene godt.
- Del plommene og mozzarellaen i skiver.
- Legg plommer, mozzarella og basilikum på et fat. Ha over olivenoljen, balsamicoen, saltet og pepperen.
Legg igjen en kommentar