• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Plommecaprese

12. august 2021 By Mia Skriv en kommentar

Plommer klare for plommecaprese

Jeg elsker sensommeren og høsten og alle de deilige råvarene denne sesongen bringer. Men noen ganger kan det faktisk være en utfordring å få spist opp alt det gode man høster. Derfor gjelder det å være kreativ når man står med et par tilitersbøtter med plommer, en hel sekk med epler eller et lass grønne tomater som aldri rakk å bli modne.

Mange av mine aller beste oppskrifter har faktisk blitt til i det jeg hadde alt for mye av noe som burde spises opp. Og nettopp sånn oppstod tanken på en plommecaprese. Etter å ha lagd plommechutney og intet mindre enn to forskjellige plommesyltetøy (ett med rørsukker og kanel og ett med syltesukker og eple) i fleng fikk jeg lyst til å bruke ferske plommer også. Heldigvis ble denne enkle salaten akkurat så godt som jeg hadde håp om!

Oppskrift på plommecaprese

Okay, plommecaprese er én av de oppskriftene som er nesten overflødige ettersom retten er så enkel. Men det ble skikkelig deilig på smak, og jeg er så fornøyd med ideen at det ble en oppskrift «læl».

Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 5-10 minutter

Ingredienser

6 plommer
2 mozzarella
0,5 potte basilikum (velg gjerne en med store blader)
4 ss mild olivenolje
4 ss kremet balsamico
1 ts flaksalt
0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll plommene og basilikumbladene godt.
  2. Del plommene og mozzarellaen i skiver.
  3. Legg plommer, mozzarella og basilikum på et fat. Ha over olivenoljen, balsamicoen, saltet og pepperen.
Plommecaprese

Filed Under: Lunsj, Mellommåltid, Salat, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « En helt enkel rabarbrasorbet
Neste post: Deilig tomatsaus i stekeovnen »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat