Etter at jeg ble mamma tidligere i år har veldig mange nye saker og ting dukka opp i livet mitt. Barselgruppe er et eksempel. Og jeg har vært så heldig å treffe en liten, men veldig hyggelig gjeng mennesker. Som en aldri så liten bonus har det ene medlemmet i barselgruppa en hage med masse plommer. Og disse var jeg så heldig å få noen av. Plommene ble ble til syltetøy og fruktremser. Fruktremsene måtte spises med skje, så de skal dere slippe å se noe til her på bloggen. Men syltetøyet ble heldigvis en suksess!
Oppskrift på plommesyltetøy med vanilje og kanel
Plommesyltetøy med vanilje og kanel er mildt men deilig på smak. Det passer supert som pålegg eller tilbehør til oster.
Antall: gir ca. 1,4 kg syltetøy
Tilberedelsestid: 30 minutter
Koketid: 15 minutter
Ingredienser
1 kg plommer
400 g rørsukker
0,5 dl vann
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts kanel
Fremgangsmåte
- Rens og fjern alle steinene fra plommene.
- Ha plommer, rørsukker, vaniljesukker og kanel i ei gryte. Liker du litt syrlig syltetøy kan du holde tilbake noe av sukkeret og tilsette gradvis til ønsket smak. Tilsett vann dersom plommene er harde og det ikke er noe væske i bunnen av gryta.
- Kok opp og la det hele småkoke til plommene går i oppløsning, ca. 15 minutter.
Legg igjen en kommentar