• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Matprepp med tomatsaus

17. februar 2022 By Mia Skriv en kommentar

Matprepp med tomatsaus
Matprepp med tomatsaus lagd i stekeovnen

Overraskende mange retter blir vesentlig raskere, enklere og ikke minst ekstra deilige hvis de inneholder en skikkelig god tomatsaus. Og en annen fordel med tomatsaus er at den fremdeles er skikkelig deilig etter en tur i fryseren. Derfor har jeg begynt å lage MYE tomatsaus når jeg først setter igang, rett og slett en slags matprepp med tomatsaus. Den holder seg også godt og vel en uke i kjøleskap dersom du oppbevarer den i en lufttett beholder. Jeg pleier å lage en helt enkelt krydret tomatsaus for så å tilsette mer krydder i etterkant for at sausen skal passe ekstra godt til retten den skal brukes i.

Jeg har to grunnoppskrifter jeg pleier å bruke når jeg skal lage tomatsaus: 1) i stekeovnen (oppskrift her) eller 2) på koketoppen (oppskrift her). Felles for begge metodene er at jeg lar sausen koke lenge. Dette er nemlig viktig for å få en ekstra god saus. Jeg er ikke nøye med hvilket merke jeg bruker på tomatboksen, men jeg pleier å kjøpe hele tomater. Jeg synes at disse jevnt over er av bedre kvalitet, mens hakkede tomater varierer mer i kvalitet. Begge oppskriftene bruker hermetiske tomater, men ferske tomater kan også benyttes. Tomatene må da forvelles og skallet fjernes.

Fetafylte squashruller i tomatsaus
Fetafylte squashruller

Oppskrifter tomatsausen kan brukes i:

  1. Pizzasaus
  2. Lasagne
  3. Kjøttboller i tomatsaus
  4. Pasta med tomatsaus og sprøstekt spekeskinke
  5. Patatas bravas
  6. Meksikansk gryte
  7. Shakshuka
  8. Pasta med kjøttsaus
  9. Spaghettigrateng med pølser
  10. Fetafylte squashruller i tomatsaus
  11. Chana masala
  12. Caponata
  13. Gratinerte kjøttboller
Tomatsaus på pizza
Shakshuka

Filed Under: Dessert

Forrige post: « Cookies med sjokolade i vaffeljernet
Neste post: Hjemmelaget nutella – hasselnøttpålegg ala nugatti og nutella »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat