Overraskende mange retter blir vesentlig raskere, enklere og ikke minst ekstra deilige hvis de inneholder en skikkelig god tomatsaus. Og en annen fordel med tomatsaus er at den fremdeles er skikkelig deilig etter en tur i fryseren. Derfor har jeg begynt å lage MYE tomatsaus når jeg først setter igang, rett og slett en slags matprepp med tomatsaus. Den holder seg også godt og vel en uke i kjøleskap dersom du oppbevarer den i en lufttett beholder. Jeg pleier å lage en helt enkelt krydret tomatsaus for så å tilsette mer krydder i etterkant for at sausen skal passe ekstra godt til retten den skal brukes i.
Jeg har to grunnoppskrifter jeg pleier å bruke når jeg skal lage tomatsaus: 1) i stekeovnen (oppskrift her) eller 2) på koketoppen (oppskrift her). Felles for begge metodene er at jeg lar sausen koke lenge. Dette er nemlig viktig for å få en ekstra god saus. Jeg er ikke nøye med hvilket merke jeg bruker på tomatboksen, men jeg pleier å kjøpe hele tomater. Jeg synes at disse jevnt over er av bedre kvalitet, mens hakkede tomater varierer mer i kvalitet. Begge oppskriftene bruker hermetiske tomater, men ferske tomater kan også benyttes. Tomatene må da forvelles og skallet fjernes.
Legg igjen en kommentar