• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget nutella – hasselnøttpålegg ala nugatti og nutella

4. april 2022 By Mia Skriv en kommentar

Hasselnøtter til hjemmelaget nutella
Ristede hasselnøtter på vei til å bli hjemmelaget nutella

Jeg ble sant og si overraska første gang jeg lagde nøttesmør. Det faktum at harde nøtter faktisk blir til en tyktflytende masse bare man maler dem fint og lenge nok hadde ikke slått meg. Jeg hadde trodd at både rene nøttepålegg og sjokonøttpålegg måtte tilsettes en hel del olje for å ende opp som deilig, flytende pålegg.

I utgangspunktet kan man lage dette pålegget med kun sjokolade og hasselnøtter, men jeg synes det smaker ekstra godt med litt salt og vaniljesukker i. Vil du ha pålegget ekstra søtt kan du i tillegg smake til med melis.

Oppskrift på hjemmelaget nutella

Hjemmelaget nutella er deilig på smak og enkelt å lage. Den mest tidkrevende oppgaven er faktisk å rense alle hasselnøttkjernene for skall. Vil du lage dette hasselnøttpålegget enklest mulig kan du derfor kjøpe ferdigrensede hasselnøttkjerner.

Oppbevar hjemmelaget nutella i tette beholdere eller glass i kjøleskap. Les om rengjøring av glass for at å øke holdbarheten her.

Antall: ca. 2 dl
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter

Ingredienser

4 dl (250 g) hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
0,5 ts salt
1 ts ekte vaniljesukker

Tips! Smak gjerne til med salt og tilsett eventuelt litt melis dersom du ønsker en søtere utgave.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Ha hasselnøtter på et bakepapir og til skallet sprekker opp, omlag to minutter.
  3. La hasselnøttene avkjøles noe og gni av skallet. Jeg pleier å bruke et kjøkkenhåndkle for å raskt få av store biter skall, for så å pille resten med fingrene.
  4. Ha nøttene og vaniljesukkeret i en kjøkkenmaskin og kjør til det hele er en jevn og seig masse.
  5. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad. Rør om noen ganger for å unngå at deler av sjokoladen blir unødvendig varm.
  6. Bland sjokoladen inn i nøttemassen og smak til med salt.
Hjemmelaget nutella på vafler

Filed Under: Frokost, Oppskrifter, Pålegg Tagged With: vegansk

Forrige post: « Matprepp med tomatsaus
Neste post: Enkle rabarbramuffins »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat