Jeg ble sant og si overraska første gang jeg lagde nøttesmør. Det faktum at harde nøtter faktisk blir til en tyktflytende masse bare man maler dem fint og lenge nok hadde ikke slått meg. Jeg hadde trodd at både rene nøttepålegg og sjokonøttpålegg måtte tilsettes en hel del olje for å ende opp som deilig, flytende pålegg.
I utgangspunktet kan man lage dette pålegget med kun sjokolade og hasselnøtter, men jeg synes det smaker ekstra godt med litt salt og vaniljesukker i. Vil du ha pålegget ekstra søtt kan du i tillegg smake til med melis.
Oppskrift på hjemmelaget nutella
Hjemmelaget nutella er deilig på smak og enkelt å lage. Den mest tidkrevende oppgaven er faktisk å rense alle hasselnøttkjernene for skall. Vil du lage dette hasselnøttpålegget enklest mulig kan du derfor kjøpe ferdigrensede hasselnøttkjerner.
Oppbevar hjemmelaget nutella i tette beholdere eller glass i kjøleskap. Les om rengjøring av glass for at å øke holdbarheten her.
Antall: ca. 2 dl
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter
Ingredienser
4 dl (250 g) hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
0,5 ts salt
1 ts ekte vaniljesukker
Tips! Smak gjerne til med salt og tilsett eventuelt litt melis dersom du ønsker en søtere utgave.
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Ha hasselnøtter på et bakepapir og til skallet sprekker opp, omlag to minutter.
- La hasselnøttene avkjøles noe og gni av skallet. Jeg pleier å bruke et kjøkkenhåndkle for å raskt få av store biter skall, for så å pille resten med fingrene.
- Ha nøttene og vaniljesukkeret i en kjøkkenmaskin og kjør til det hele er en jevn og seig masse.
- Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad. Rør om noen ganger for å unngå at deler av sjokoladen blir unødvendig varm.
- Bland sjokoladen inn i nøttemassen og smak til med salt.
Legg igjen en kommentar