Jeg har tidligere kjøpt granskuddsirup på matmarkeder og i butikker med mye lokalprodusert mat. Sirupen falt virkelig i smak, og i fjor prøvde jeg meg for første gang på å lage en hjemmelaget granskuddsirup (oppskrifta finner du her). Den ble så god at jeg gjentok suksessen med dobbelt mengde i år. Sirupen har jeg stående så lenge den varer, og jeg bruker den til så mangt. Den passer utmerket der man kunne tenke seg søtning med litt ekstra smak, for eksempel på havregrøt og pannekaker. Eller i en alkoholfri fjellbekk. Spesielt komplisert er det heller ikke å lage en deilig og alkoholfri drink!
Oppskrift på alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup
Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup er enkel å lage og deilig på smak. Har du ikke granskuddsirup tilgjengelig, kan du lage en ganske så god utgave med lønnesirup.
Antall: 2 porsjoner
Tilberedelsestid: 10 minutter
Ingredienser:
1 dl sprite
2 håndfuller isbiter
4 ss granskuddsirup (lønnesirup kan også benyttes)
0,5 lime
TIPS! Ønsker du å pynte opp drinken litt kan du fryse inn granbar i store isbiter.
Fremgangsmåte:
- Klem limesaft i store glass og bland inn sirup.
- Fyll opp glassene med isbiter.
- Fyll på med sprite til glassene er fulle.
Legg igjen en kommentar