Om ganske nøyaktig én måned skal jeg flytte ut av Oslo sentrum. En liten leilighet og yrende byliv byttes ut med et hus i rolige omgivelser. Og her om dagen testa matbloggen og jeg ut den bittelille skogen som skal bli mitt nye turområde. En liten haug granskudd ble til hjemmelaget granskuddsirup. Jeg må medgi at jeg muligens var en liten smule uoppmerksom på slutten av koketida til første runde med granskuddsirup, men jeg kan av den grunn bekrefte at granskuddkaramell også smaker fortreffelig. Så min anbefaling er å følge godt med når sirupen begynner å tykne – da går det ganske fort unna!
Oppskrift på hjemmelaget granskuddsirup
Hjemmelaget granskuddsirup er frisk og søt på smak. Sirupen kan brukes som søtning i bakst, på frokostblandinga eller i tekoppen.
Ingredienser:
3 dl granskudd
3 dl vann
2 dl sukker
Fremgangsmåte:
- Plukk lysegrønne og myke granskudd. Unngå de som begynner å sprike og er blitt stive.
- Rens og skyll granskuddene godt.
- Ha vannog granskudd i ei gryte og kok opp.
- La det hele småkoke til granskuddene har safta godt av seg og endrer farge, 20 – 30 minutter.
- Sil av granskuddene og kok opp granskuddsaft og sukker.
- La det hele småkoke til sirupen mørkner og tykner. Hvor lang tid det tar avhenger av mengde og størrelse på gryta, men det tar vanligvis 30 til 60 minutter.
Legg igjen en kommentar