• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget granskuddsirup

2. juni 2017 By Mia Skriv en kommentar

Hjemmelaget granskuddsirup

Frokostblanding toppet med hjemmelaget granskuddsirup

Om ganske nøyaktig én måned skal jeg flytte ut av Oslo sentrum. En liten leilighet og yrende byliv byttes ut med et hus i rolige omgivelser. Og her om dagen testa matbloggen og jeg ut den bittelille skogen som skal bli mitt nye turområde. En liten haug granskudd ble til hjemmelaget granskuddsirup. Jeg må medgi at jeg muligens var en liten smule uoppmerksom på slutten av koketida til første runde med granskuddsirup, men jeg kan av den grunn bekrefte at granskuddkaramell også smaker fortreffelig. Så min anbefaling er å følge godt med når sirupen begynner å tykne – da går det ganske fort unna!

Hjemmelaget granskuddsirup

Oppskrift på hjemmelaget granskuddsirup

Hjemmelaget granskuddsirup er frisk og søt på smak. Sirupen kan brukes som søtning i bakst, på frokostblandinga eller i tekoppen.

Ingredienser:

3 dl granskudd
3 dl vann
2 dl sukker

Fremgangsmåte:

  1. Plukk lysegrønne og myke granskudd. Unngå de som begynner å sprike og er blitt stive.
  2. Rens og skyll granskuddene godt.
  3. Ha vannog granskudd i ei gryte og kok opp.
  4. La det hele småkoke til granskuddene har safta godt av seg og endrer farge, 20 – 30 minutter.
  5. Sil av granskuddene og kok opp granskuddsaft og sukker.
  6. La det hele småkoke til sirupen mørkner og tykner. Hvor lang tid det tar avhenger av mengde og størrelse på gryta, men det tar vanligvis 30 til 60 minutter.

Hjemmelaget granskuddsirup

 

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Fra skogen

Forrige post: « Hjemmelaget rabarbracurd
Neste post: Syringelé »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat