Ettersom syrinblomster har forskjellige fargetoner kan man også få forskjellig fargetoner på syringeléen. Og i den forbindelse fant jeg ut at utbredelsen av mørke syrinbusker er vesentlig lavere enn av lyse i de sentrale deler av Oslo. Det finnes riktignok noen fristende, mørke eksemplarer inngjerda, innelåst og irriterende utilgjengelig i forskjellige borettslag her i byen. Men det finnes én som står nokså tilgjengelig i hjørnet av uteserveringa til en bar på Sagene. Den har nå litt færre blomster enn før den ble oppdaga av to ivrige syringeléprodusenter – vi har syringelé (og muligens ord på oss for å oppføre meg litt merkelig på en bar på Sagene). Akkurat det regnestykket føler jeg summerer til det positive for min del!
Oppskrift på hjemmelaget syringelé
Hjemmelaget syringelé er smakfull, søt og den har en noe bitter ettersmak. Den passer godt til ostefatet, men er du veldig var for bitre smaker, da er kanskje ikke denne geléen noe for deg.
Ingredienser:
-gi ca. 2 liter gelé
20 kvaster med syrinblomster
1,5 l vann
1,5 lime
40 g ingefær
70 g fruktpektin
Fremgangsmåte:
- Napp syrinblomstene av fra stilkene og skyll dem godt i vann.
- Skrell ingefær og kutt den i tynne skiver.
- Ha syrinblomster, limesaft, ingefær og hell kokende vann over.
- Sett lokk på gryta når innholdet er nedkjølt og sett den kjølig. La den stå 1 til 3 døgn.
- Sil safta fri for blomster og ingefær, og følg anvisninga på pakka med fruktpektin for å lage gelé.
Legg igjen en kommentar