Er det flere enn meg som synes det er ekstra stas når rabarbraen spretter opp av jorda? Det er et sikkert tegn på at våren er skikkelig igang og at sommeren er rett rundt hjørnet. Vi har en skikkelig stor rabarbra i nabolaget, og denne er det fritt fram å forskyne seg av. Og noe av det beste når man har en skikkelig stor rabarbra tilgjengelig, det er at man kan lage så utrolig mye godt med rabarbra. Selv har jeg for eksempel brukt den i karamellsaus, muffins, bananbrød og syltetøy. Og ikke minst i min knallgode terte! Det går helt fint å bruke fryst rabarbra i alle disse oppskriftene, og derfor pleier jeg å rense rabarbraen godt, kutte den i biter og fryse den ned i mindre forpakninger. Dermed har jeg muligheter til å lage godsaker året rundt!
Oppskrift på rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade
Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade er søt, syrlig, «krønsji» og skikkelig deilig på smak. Med litt pynt kan den virkelig imponere gjestene.
Antall porsjoner: 6-8
Vanskelighetsgrad: avansert
Tidsforbruk: 40 minutter + frysing
Ingredienser:
Rabarbrasorbet:
500 g rabarbrastilker
3 dl sukker
0,5 sitron
3 dl vann
40 g glukose/akasiehonning
Krønsj med karamellisert hvit sjokolade:
75 g smør
100 g hvetemel
75 g store havregryn
100 g brun farin
75 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
- Rens rabarbraen og hakk den i grove biter. Ha rabarbraen, sukkeret, sitronen og vannet i ei gryte. La det hele koke. La det småkoke til rabarbraen faller sammen, 10-15 minutter.
- Ha det hele over i en blender og tilsett deretter glukose. Miks godt og la det kjøles ned.
- Hell rabarbrasirupen over i en ismaskin eller frys ned i fryseren under omrøring.
- Smuldre sammen smøret, hvetemelet, havregrynet og farinen og grovhakk deretter den hvite sjokoladen.
- Fordel det hele over et stekebrett, og stek det på 175 °C varmluft til krønsjen har fått farge, 15-20 minutter.
Legg igjen en kommentar