• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade

9. juni 2022 By Mia Skriv en kommentar

Rabarbra
Rabarbraen er straks klar for å bidra til rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade

Er det flere enn meg som synes det er ekstra stas når rabarbraen spretter opp av jorda? Det er et sikkert tegn på at våren er skikkelig igang og at sommeren er rett rundt hjørnet. Vi har en skikkelig stor rabarbra i nabolaget, og denne er det fritt fram å forskyne seg av. Og noe av det beste når man har en skikkelig stor rabarbra tilgjengelig, det er at man kan lage så utrolig mye godt med rabarbra. Selv har jeg for eksempel brukt den i karamellsaus, muffins, bananbrød og syltetøy. Og ikke minst i min knallgode terte! Det går helt fint å bruke fryst rabarbra i alle disse oppskriftene, og derfor pleier jeg å rense rabarbraen godt, kutte den i biter og fryse den ned i mindre forpakninger. Dermed har jeg muligheter til å lage godsaker året rundt!

Oppskrift på rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade

Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade er søt, syrlig, «krønsji» og skikkelig deilig på smak. Med litt pynt kan den virkelig imponere gjestene.

Antall porsjoner: 6-8
Vanskelighetsgrad: avansert
Tidsforbruk: 40 minutter + frysing

Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade

Ingredienser:


Rabarbrasorbet:
500 g rabarbrastilker
3 dl sukker
0,5 sitron
3 dl vann
40 g glukose/akasiehonning

Krønsj med karamellisert hvit sjokolade:
75 g smør
100 g hvetemel
75 g store havregryn
100 g brun farin
75 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

  1. Rens rabarbraen og hakk den i grove biter. Ha rabarbraen, sukkeret, sitronen og vannet i ei gryte. La det hele koke. La det småkoke til rabarbraen faller sammen, 10-15 minutter.
  2. Ha det hele over i en blender og tilsett deretter glukose. Miks godt og la det kjøles ned.
  3. Hell rabarbrasirupen over i en ismaskin eller frys ned i fryseren under omrøring.
  4. Smuldre sammen smøret, hvetemelet, havregrynet og farinen og grovhakk deretter den hvite sjokoladen.
  5. Fordel det hele over et stekebrett, og stek det på 175 °C varmluft til krønsjen har fått farge, 15-20 minutter.

Filed Under: Dessert, Is og sorbet, Oppskrifter Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Karamellsaus med rabarbra
Neste post: Burrata med tomatsalat »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat