Oppskrift på rabarbraterte med hvit sjokolade og marsipantrekk
Rabarbrakake med hvit sjokolade og marsipantrekk er søt og syrlig på smak og en sikker vinner på vårens kakebord.
Ingredienser:
-kakeform 22-25 cm
Tertebunn:
240 g hvetemel
100 g smør
1 egg
60 g melis
Rabarbrafromasj:
350 g rabarbra
1 dl vann
5 gelatinplater
2 egg
100 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker
5 dl kremfløte
Topping:
200 g marsipan
50 g hvit sjokolade
200 g jordbær
120 g blåbær
1 håndfull sitronmelisse
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Smuldre smør i mel og bland inn egg og melis til tertebunnen. Klem deigen ut i ei smurt kakeform (22-24 cm i diameter). Klem deigen oppover kantene. Prikk i bunnen med en gaffel, dekk med bakepair og fyll med tørre bønner, linser, erter el. for å hindre at paibunnen detter sammen under steking.. Stek på 200 °C i omtrent 30 minutter. Avkjøl tertebunnen og fjern den forsiktig fra forma.
- Rens og skyll rabarbra og skjær den i mindre biter. Kok opp vann og rabarbra, og trekk gryta av varmen. La rabarbraen trekke under lokk til den begynner å safte seg (omtrent 15 minutter). Den må ikke koke, for da blir det hele grøt. Sil rabarbra fra saft, og behold begge deler.
- Legg gelatinblader i kaldt vann og la dem ligge i noen minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene og løs dem opp i den varme rabarbrasafta. Kjøl safta ned til romtemperatur.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker hvitt og pisk deretter kremfløten til krem. Bland det hele sammen og vend forsiktig inn rabarbrasafta. Hell fromasjen over i tertebunnen. La det hele stå kjølig i noen timer, til fromasjen har stivna.
- Kjevle marsipanen ut. Den skal dekke yttersiden av tertebunnen, så bredden må være et par centimeter større enn tertebunnens høyde og lengden må tilsvare omkretsen av kaka. Skjær kantene på marsipanen pent til, og kle yttersiden av kaka med marsipan. Brett marsipanen forsiktig ned over tertebunnenes øvre kant.
- Topp kaka med rabarbrabitene, hakket hvit sjokolade, bær og noen blader sitronmelisse.
Rabarbraen er et sikkert vårtegn, og den kan brukes til så mangt. Selv er jeg veldig glad i syrlige smaker, så jeg kan godt spise den rå med et lite sukkerdryss. Men jeg må medgi at den gjør seg godt i litt søtere sammenhenger som denne rabarbraterta òg!
Anne på Moseplassen
Så artig vri på en terte!
Jeg har inkludert denne oppskriften i en stor rabarbrasamling jeg har inne på Moseplassen. Det innebærer at jeg har lånt et bilde og så lenker til deg. Dersom du ikke synes dette er ok, så sender du meg en epost, så fjerner jeg deg naturligvis øyeblikkelig.
moseplassen.no/2015/05/hvordan-dyrke-rabarbra-oppskrifter/
Mia
Det er helt i orden 🙂