• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Shakshuka – egg i krydret tomatsaus

13. mai 2021 By Mia Skriv en kommentar

Shakshuka
Shakshuka ser ekstra stilig ut om du topper den med kruspersille rett før servering

Shakshuka, eller shakshouka som det også kan staves, er en rett som angivelig har sin opprinnelse i området rundt Tunisia, Egypt og Algerie. Dette er egentlig en frokostrett bestående av porsjerte egg i en krydret tomatsaus. Men jeg har faktisk også spist shakshuka servert med brød til lunsj og som en litt enkel middag. Det fungerer rett og slett helt utmerket!

Oppskrift på shakshuka

Ikke bare er shakshuka en skikkelig deilig rett, men den passer også for travle dager. Jeg har flere ganger lagd klar tomatsausen i forkant (jeg har til og med fryst den ned!), for så å ta den fram og bruke den til en god lunsj eller enkel middag en travel dag. Servert med litt godt brød, er det faktisk noe av det bedre jeg har trylla fram på meget kort tid. Det meste av god tomatsaus går helt fint, og du kan derfor lage ekstra tomatsaus til pizza, lasagne osv. og sette noe til side til videre shakshukaproduksjon før sausen spisses og krydres for pizzaen.

Og selv om retten kan være lagd i en fei er det, som med det aller meste av tomatsaus, ekstra godt om tomatene får putre lenge. Ta deg derfor gjerne ekstra tid (og tilsett om nødvendig vann) om du har.

Antall: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter

Ingredienser:

4 egg
1 tomatboks
2 ss tomatpuré
1 løk
1 fedd hvitløk
0,5 squash
1 ts spisskummen
0,25 kajennepepper
1 ts paprikapulver
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
50 g fetaost
1 håndfull kruspersille
2 ss rapsolje

4 skiver godt brød

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og hvitløken og finhakk begge deler
  2. Fjern frø og hinner fra paprikaen og hakk squashen og paprikaen i mindre biter.
  3. Fres løken, hvitløken, squashen og paprikaen på middels varme i oljen i ei stekepanne.
  4. Hell over krydderet og tomatpureen og stek videre på lav varme under omrøring i et par minutter.
  5. Hell over tomatboksen, ha på lokk og la det putre til tomatsausen begynner å tykne, cirka 10 minutter.
  6. Rør godt om, lag fire goper i tomatsausen og knekk ett egg i hver grop.
  7. Fordel over fetaosten, sett på lokk og la tomatsausen småkoke videre på svak varme til eggene har stivnet.

Filed Under: Annen frokost, Annen lunsj, Frokost, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Vegetar

Forrige post: « Mine påskefavoritter innen mat, drikke, godteri og aktiviteter
Neste post: Bananbrød med rabarbra »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat