Jeg er skikkelig glad i bananbrød, jeg er skikkelig glad i rabarbra og jeg digger kombinasjonen av søtt og syrlig. Og dermed var jeg ganske sikker på at bananbrød med rabarbra skulle bli en innertier allerede før jeg testa det ut. Heldigvis ble jeg ikke skuffa!
Antall porsjoner: Gir en brødform på 1 liter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tilberedelsestid: ca. 80 minutter (hvorav ca. 1 time steking)
Ingredienser
100 g smør
4 modne bananer
200 g rabarbra
3 egg
150 g sukker
250 g hvetemel
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
Slik gjør du:
- La smøret stå i romtemperatur til det har blitt mykt. Bland smør, 3 bananer og sammenpisket egg godt sammen.
- Bland det tørre sammen og miks det godt inn med det våte.
- Rens, skyll og tørk rabarbraen godt. Skjær rabarbraen i mindre biter og vend bitene inn i deigen.
- Ha det hele over i ei brødform eller tilsvarende på 1 liter. Del den siste bananen i to på langs. Trykk bananene lett ned på toppen av bananbrødet.
- Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme, på 175 °C i 60-70 minutter.
- La brødet avkjøles noe før du tar av forma. Avkjøl videre på rist.
Legg igjen en kommentar