• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Verdens beste eplekake

23. august 2022 By Mia Skriv en kommentar

Verdens beste eplekake

Jeg er egentlig ikke typen til å benytte klisjé-navn som «verdens beste eplekake» for oppskriftene mine. Ingeniørstemmen i hodet mitt begynner med det logiske resonnementet: Det finnes ca. 8 milliarder mennesker i verden. Temmelig mange av dem liker epler. Om så bare en liten andel av dem liker epler og kake i kombinasjon, og en liten andel av dem igjen innehar en skikkelig deilig oppskrift på eplekake – det finnes utallige oppskrifter på eplekaker.

verdens beste eplekake

Så, hvordan vet man virkelig at man har den beste oppskriften? Det vet man selvfølgelig ikke. Her ble det likevel et lite unntak i min mitt regelsett for navngiving av oppskrifter. Det har seg nemlig sånn at jeg fikk tilsendt en oppskrift på den beste eplekaka jeg noen gang har smakt av en følger. Jeg klarer jo aldri å la være å blande meg inn i oppskrifter, så her ble det noen små endringer fra min sine. Men det må legges til at det ble uvanlig FÅ endringer.

Oppskrift på verdens beste eplekake

Utrolig smakfull og deilig – jeg liker å tro at denne oppskriften faktisk gir bortimot verdens beste eplekake. Og ikke la deg lure av at listen over ingredienser ser lang ut. Denne kaka er faktisk veldig lett å lage.

Ingredienser til kakeform på ca. 26 cm 


Bunn:
200 g meierismør
4 dl sukker 
3 egg 
1 eggeplomme 
6 dl hvetemel 
1,5 ts bakepulver 
2 ts ekte vaniljesukker

Mandelmasse: 
200 g mandler
1 eggehvite 
saft av 0,25 sitron 
0,5 dl melis 

Krydrede epler: 
6 epler 
3 ss sukker 
1 ss kanel 
3 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C, over- og undervarme.
  2. Rør smøret og sukkeret hvitt. Ha i eggene ett og ett mens du mikser. Sikt i det tørre. 
  3. Mal mandlene vend i eggehviten, sitronsaften og melisen. 
  4. Bland sammen sukkeret og kanelen. Skrell eplene, hakk dem i terninger og vend dem i blandingen av sukker og kanel.
  5. Bre bunnen over en smurt kakeform. Fordel over mandelmasse. Ha over eplene og trykk litt ned.Dryss over perlesukker.
  6. Stek i ca. 60 minutter. Kaken skal da ha fin farge på toppen, men være litt seig i midten.

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Bruschetta med tomat og basilikum
Neste post: Enkel ramen med marinerte egg »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat