Jeg er egentlig ikke typen til å benytte klisjé-navn som «verdens beste eplekake» for oppskriftene mine. Ingeniørstemmen i hodet mitt begynner med det logiske resonnementet: Det finnes ca. 8 milliarder mennesker i verden. Temmelig mange av dem liker epler. Om så bare en liten andel av dem liker epler og kake i kombinasjon, og en liten andel av dem igjen innehar en skikkelig deilig oppskrift på eplekake – det finnes utallige oppskrifter på eplekaker.
Så, hvordan vet man virkelig at man har den beste oppskriften? Det vet man selvfølgelig ikke. Her ble det likevel et lite unntak i min mitt regelsett for navngiving av oppskrifter. Det har seg nemlig sånn at jeg fikk tilsendt en oppskrift på den beste eplekaka jeg noen gang har smakt av en følger. Jeg klarer jo aldri å la være å blande meg inn i oppskrifter, så her ble det noen små endringer fra min sine. Men det må legges til at det ble uvanlig FÅ endringer.
Oppskrift på verdens beste eplekake
Utrolig smakfull og deilig – jeg liker å tro at denne oppskriften faktisk gir bortimot verdens beste eplekake. Og ikke la deg lure av at listen over ingredienser ser lang ut. Denne kaka er faktisk veldig lett å lage.
Ingredienser til kakeform på ca. 26 cm
Bunn:
200 g meierismør
4 dl sukker
3 egg
1 eggeplomme
6 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker
Mandelmasse:
200 g mandler
1 eggehvite
saft av 0,25 sitron
0,5 dl melis
Krydrede epler:
6 epler
3 ss sukker
1 ss kanel
3 ss perlesukker
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 180 °C, over- og undervarme.
- Rør smøret og sukkeret hvitt. Ha i eggene ett og ett mens du mikser. Sikt i det tørre.
- Mal mandlene vend i eggehviten, sitronsaften og melisen.
- Bland sammen sukkeret og kanelen. Skrell eplene, hakk dem i terninger og vend dem i blandingen av sukker og kanel.
- Bre bunnen over en smurt kakeform. Fordel over mandelmasse. Ha over eplene og trykk litt ned.Dryss over perlesukker.
- Stek i ca. 60 minutter. Kaken skal da ha fin farge på toppen, men være litt seig i midten.
Legg igjen en kommentar