• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

27. januar 2021 By Mia Skriv en kommentar

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Jeg tror nesten aldri jeg har spist en ribbemiddag uten at det har blitt en god del mat til overs. Akkurat julematen pleier de fleste av oss å lage rikelig av, og det resulterer igjen i mye rester. I år gikk våre ribberester rett i fryseren for å unngå at de skulle ende i søpla.

Jeg har i den senere tid hatt som mål at restemiddagene ikke skal bli en kjedelig og halvgod kopi av måltidet restene egentlig stammet fra. Da blir det fort mer «en plikt» å spise opp restene enn en glede. På akkurat dette punktet er denne asiatiske ribba en skikkelig fulltreffer. Den ligner ikke det minste på originalmåltidet, og er etter min mening vesentlig mer spennende enn enn en helt vanlig ribbemiddag.

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Oppskrift på asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker er rett og slett en deilig måte å spise opp ribberestene på. Og selv om ingredienselista kan se noe lang ut, tar det ikke lange tida før middagen er på bordet.

Antall: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsforbruk: 20 – 30 minutter

Ingredienser:

Syltede grønnsaker:
3 gulrøtter
2 rødløk
8 dl vann
12 ss eplecidereddik
12 ss sukker

Ribbe med asiatisk saus:
20 g ingefær
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss rapsolje
1 dl soyasaus
0,5 dl østerssaus
3 ss honning
1,5 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 lime
700 g stekt tynnribbe (øk dersom ribba har mye ben)

Tilbehør:
1 håndfull koriander
2 vårløk
16 steam buns
2 ss sesamfrø

Tips! Har du rester av medisterkaker eller pølser kan du også benytte disse. Rødkål kan også syltes på lik linje med gulrot og rødløk.

Slik gjør du:

  1. Lag først de syltede grønnsakene. Finn fram to kjeler og ha i halvparten av vannet, eplecidereddiken og sukkeret i hver. La det hele koke opp.
  2. Skrell gulrøttene og rødløken og hakk gulrøttene i staver og rødløken i tynne ringer. Ha rødløken og gulrøttene i hver sin kjele, trekk kjelene av varmen og la grønnsakene stå mens resten av retten lages.
  3. Lag så sausen. Skrell ingefæren og hvitløken. Fjern frø og hinner fra chilien dersom du ikke ønsker at retten skal være sterk. Finhakk chilien, hvitløken og ingefæren. Fres det hele i oljen i ei stekepanne på middels varme. Hell over soyasausen, østerssausen, honningen, sesamoljen, riseddiken og klem over limesaften. La det hele småkoke i noen minutter.
  4. Skjær svoren av ribba, skjær den i terninger og ha den over i stekepanna. Rør om med jevne mellomrom til ribba er varm.
  5. Hakk vårløken i ringer og varm steam buns.
  6. Server ribba med steam buns, syltede grønnsaker, vårløk, koriander, sesamfrø og ekstra østerssaus om ønskelig.

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Svinekjøtt Tagged With: Asiatisk, Restemat

Forrige post: « Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte
Neste post: Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat