Jeg tror nesten aldri jeg har spist en ribbemiddag uten at det har blitt en god del mat til overs. Akkurat julematen pleier de fleste av oss å lage rikelig av, og det resulterer igjen i mye rester. I år gikk våre ribberester rett i fryseren for å unngå at de skulle ende i søpla.
Jeg har i den senere tid hatt som mål at restemiddagene ikke skal bli en kjedelig og halvgod kopi av måltidet restene egentlig stammet fra. Da blir det fort mer «en plikt» å spise opp restene enn en glede. På akkurat dette punktet er denne asiatiske ribba en skikkelig fulltreffer. Den ligner ikke det minste på originalmåltidet, og er etter min mening vesentlig mer spennende enn enn en helt vanlig ribbemiddag.
Oppskrift på asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker er rett og slett en deilig måte å spise opp ribberestene på. Og selv om ingredienselista kan se noe lang ut, tar det ikke lange tida før middagen er på bordet.
Antall: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsforbruk: 20 – 30 minutter
Ingredienser:
Syltede grønnsaker:
3 gulrøtter
2 rødløk
8 dl vann
12 ss eplecidereddik
12 ss sukker
Ribbe med asiatisk saus:
20 g ingefær
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss rapsolje
1 dl soyasaus
0,5 dl østerssaus
3 ss honning
1,5 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 lime
700 g stekt tynnribbe (øk dersom ribba har mye ben)
Tilbehør:
1 håndfull koriander
2 vårløk
16 steam buns
2 ss sesamfrø
Tips! Har du rester av medisterkaker eller pølser kan du også benytte disse. Rødkål kan også syltes på lik linje med gulrot og rødløk.
Slik gjør du:
- Lag først de syltede grønnsakene. Finn fram to kjeler og ha i halvparten av vannet, eplecidereddiken og sukkeret i hver. La det hele koke opp.
- Skrell gulrøttene og rødløken og hakk gulrøttene i staver og rødløken i tynne ringer. Ha rødløken og gulrøttene i hver sin kjele, trekk kjelene av varmen og la grønnsakene stå mens resten av retten lages.
- Lag så sausen. Skrell ingefæren og hvitløken. Fjern frø og hinner fra chilien dersom du ikke ønsker at retten skal være sterk. Finhakk chilien, hvitløken og ingefæren. Fres det hele i oljen i ei stekepanne på middels varme. Hell over soyasausen, østerssausen, honningen, sesamoljen, riseddiken og klem over limesaften. La det hele småkoke i noen minutter.
- Skjær svoren av ribba, skjær den i terninger og ha den over i stekepanna. Rør om med jevne mellomrom til ribba er varm.
- Hakk vårløken i ringer og varm steam buns.
- Server ribba med steam buns, syltede grønnsaker, vårløk, koriander, sesamfrø og ekstra østerssaus om ønskelig.
Legg igjen en kommentar