Jeg har lenge jobba med å redusere matsvinnet i hjemmet mitt. Og min innsats har gitt resultater. Men da verden gikk inn i koronamodus og jeg begynte med hjemmekontor og økt mengde brødbakst glapp det litt. I tillegg satt lillemor seg helt på bakbeina når det gjaldt skorper. Det ble så mye brødsvinn.
Jeg fikk mange gode tips av mine følgere på Instagram for å bruke opp brødet. Jeg har prøvd flere som kommer til å bli gjengangere her i huset, men den største favoritten av dem alle ble krutonger. De blir gode de passer til så mangt, er lette å lage og man kan bruke selv små brødrester. Nå har jeg begynt å he en «krutongbolle» stående ved skjærefjøla som jeg legger brødrestene i. Når bollen er full er det på tide å lage nye krutonger!
Oppskrift på hjemmelagde krutonger
Hjemmelagde krutonger er enkle å lage, de blir supergode og passer til så mangt. Du kan bruke krutongene til supper, til salater, som stuffing, gryter eller rett og slett spise dem som snacks.
Antall: 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter
Ingredienser:
4 store skiver brød (gjerne tørt)
1 fedd hvitløk
1 dl mild olje (jeg bruker gjerne raps eller midt olivenolje)
1 ss tørket persille
2 ts maldonsalt
0,5 ts pepper
Tips! Varier gjerne krydder etter bruk og eget ønske
Slik gjør du:
- Hakk brødskivene i terninger.
- Finhakk hvitløken og bland sammen oljen, hvitløken, persillen, maldonsaltet og pepperen.
- Rør det sammen med krutongene.
- Stek krutongene på 180 °C til de er tørre, 10-15 minutter.
Legg igjen en kommentar