Noen ganger er det vanskelig å gi rettene mine navn. Jeg ønsker jo å skryte mest mulig av retten allerede i overskriften. Men enkelte oppskrifter har rett og slett for mange beskrivende ord som burde være med i navnet. Og denne meksikanske gryta er et godt eksempel. Den er skikkelig enkel, den er lagd på 15 minutter, du trenger kun én gryte, den er faktisk vegansk og restene passer perfekt i en wrap dagen derpå. Men navnet «alt-i-ett superenkel vegansk meksikansk gryte som er ferdig på 15 minutter og passer i wrap dagen derpå» blir kanskje litt i lengste laget? Vel, det betyr uansett at det er verdt å teste den ut en travel dag hvor middagen helst skal være ferdig i en fei!
Oppskrift på alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Denne meksikanske gryta er skikkelig enkel å lage, den er deilig på smak og den er klar på 15 minutter.
Antall: 3 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter
Ingredienser
3 porsjoner ris (180g)
2,5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater (ca 400 g)
1 boks chilibønner (ca 400 g)
1 boks hermetiske maiskorn (ca 150 avrent)
1 boks hermetiske kikerter
0,5 ss sukker
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
2 avokadoer
1 spisspaprika
1 håndfull koriander
0,5 lime
100 g tortilla chips
Slik gjør du
- Ha risen i en kjele med vannet, buljongterninger, tomatboksen, sukkeret og krydderet. La så det hele koke opp og småkoke under lokk til det gjenstår et par minutter av koketiden til risen. Fyll på med væske dersom det er i ferd med å tørrkoke.
- Rens og hakk avokadoene og spisspaprikaen i biter og del limen i båter.
- Rør deretter inn chilibønner, avrente maiskorn og kikerter i kjelen og la det hele småkoke i et par minutter. Server så den meksikanske gryta med avokado, spisspaprika, lime og koriander.
Legg igjen en kommentar