• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte

14. desember 2021 By Mia Skriv en kommentar

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte

Noen ganger er det vanskelig å gi rettene mine navn. Jeg ønsker jo å skryte mest mulig av retten allerede i overskriften. Men enkelte oppskrifter har rett og slett for mange beskrivende ord som burde være med i navnet. Og denne meksikanske gryta er et godt eksempel. Den er skikkelig enkel, den er lagd på 15 minutter, du trenger kun én gryte, den er faktisk vegansk og restene passer perfekt i en wrap dagen derpå. Men navnet «alt-i-ett superenkel vegansk meksikansk gryte som er ferdig på 15 minutter og passer i wrap dagen derpå» blir kanskje litt i lengste laget? Vel, det betyr uansett at det er verdt å teste den ut en travel dag hvor middagen helst skal være ferdig i en fei!

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte

Oppskrift på alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte

Denne meksikanske gryta er skikkelig enkel å lage, den er deilig på smak og den er klar på 15 minutter.

Antall: 3 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 15-20 minutter

Ingredienser

3 porsjoner ris (180g)
2,5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater (ca 400 g)
1 boks chilibønner (ca 400 g)
1 boks hermetiske maiskorn (ca 150 avrent)
1 boks hermetiske kikerter
0,5 ss sukker
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt
2 avokadoer
1 spisspaprika
1 håndfull koriander
0,5 lime
100 g tortilla chips

Slik gjør du

  1. Ha risen i en kjele med vannet, buljongterninger, tomatboksen, sukkeret og krydderet. La så det hele koke opp og småkoke under lokk til det gjenstår et par minutter av koketiden til risen. Fyll på med væske dersom det er i ferd med å tørrkoke.
  2. Rens og hakk avokadoene og spisspaprikaen i biter og del limen i båter.
  3. Rør deretter inn chilibønner, avrente maiskorn og kikerter i kjelen og la det hele småkoke i et par minutter. Server så den meksikanske gryta med avokado, spisspaprika, lime og koriander.

Filed Under: Middag, Vegetar Tagged With: vegansk, Vegetar

Forrige post: « Mine beste oppskrifter med søtpotet
Neste post: Cookies med sjokolade i vaffeljernet »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat