Jeg har rett og slett vært hekta på ramen den siste tida. Mange av oppskriftene jeg har prøvd meg på har lange lister med ingredienser og man finner ikke nødvendigvis alt på en helt vanlig matbutikk. Resultatet har blitt helt supert stort sett hver gang, men jeg har ikke alltid tid til å prioritere hverken handling av spesielle varer eller tidkrevende oppskrifter. Små barn, mye kaos og liten tid til matlaging er rett og slett ståa her om dagen, og derfor bestemte jeg meg for å lage en oppskrift på en helt enkel ramen. Noen ingredienser må det riktignok til når man skal lage kraft, marinade og ha litt innhold i suppa. Men du får ingrediensene på helt vanlige dagligvarebutikker og oppskrifta er hverken vanskelig eller tidkrevende.
Oppskrift på enkel ramen med marinerte egg
Hele konseptet mitt med denne oppskriften på enkel ramen med marinerte egg er at du skal få tak i alle ingrediensene i en helt vanlig matbutikk. Retten er enkel å lage, og den er klar på relativt kort tid.
Antall: 2 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tilberedelsestid: 30 – minutter
Ingredienser
2 egg
0,5 lime
4 ss soyasaus
15 g ingefær
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ts sesamolje
1 ss sukker
1 L grønnsaksbuljong (1 L vann + 2 buljongterninger)
8 aromasopp
1 gulrot
2 vårløk
2 ss rapsolje
100 g nudler
2 ss sesamfrø (gjerne sorte)
Slik gjør du:
- Ha eggene i en kjele, fyll i vann til det akkurat dekker eggene, sett kjelen på maks effekt med lokk og kok opp. La eggene koke i 6 minutter og legg dem i kaldt vann.
- Skyll limen godt og skjær av zesten (kun det ytterste grønne laget).
- Bland sammen halvparten av limesaften og soyasausen og ha det i en brødpose eller liten bolle. Skrell eggene og ha dem i marinaden.
- Ha resten av limesaften, soyasausen og zesten i en kjele til kraft.
- Skrell ingefæren og hvitløken, skjær begge deler i skiver og ha det i kjelen. Del chilien i to og ha den i kjelen.
- Tilsett sukker, vann, buljong og sesamolje og kok opp. La det hele småkoke mens resten av retten tilberedes.
- Skjær aromasopp i skiver, gulrot i tynne staver og vårløk i ringer.
- Tørrstek aromasoppskivene i noen minutter i ei stekepanne på høy varme. Tilsett oljen og fres videre i noen minutter.
- Kok nudlene som anvist på pakka.
- Ha i resten av marinaden fra eggene i suppekraften. Sil suppekraften fri for chili, hvitløk osv.
- Og server suppa med nudler, grønnsaker og marinerte egg. Topp med sesamfrø.
Legg igjen en kommentar