• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Karamellsaus med rabarbra

26. mai 2022 By Mia Skriv en kommentar

Rabarbra

I fjor planta jeg en knøttliten rabarbra i min egen hage. Jeg var temmelig spent på om den skulle komme i år – den møtte både på en kald vinter og en sekk med hageavfall som ble stående rett over den i noen uker i vår. Men den klarte seg, og den ser ut til å bli hakket større i år enn i fjor! Det kommer riktignok til å ta noen år før planta blir stor nok til at den dekker hele mitt rabarbrakonsum, men nabolaget mitt byr heldigvis på meget gode muligheter for «slang».

Rabarbrakaramell
Vaniljeis toppet med karamell med rabarbra og sitronmelisse

Oppskrift på karamellsaus med rabarbra

Karamellsaus med rabarbra passer utmerket til vaniljeis, bær eller andre desserter som er milde på smak.

Ingredienser:

500 g rabarbra
0,5 dl vann
200 g sukker
1,5 dl fløte

Slik gjør du:

  1. Skyll rabarbraen godt og hakk den i grove biter. Ha rabarbraen og vannet i en kjele. Kok opp under lokk til rabarbraen safter seg.
  2. Sikt av rabarbrakjøttet og sett saften til side.
  3. Ha sukkeret i en kjele med med tykk bunn. Fordel sukkernivået i kjelen så jevnt som mulig slik at et parti ikke er mye høyere enn et annet. Ha noen spiseskjeer vann i kjelen, slik at det er omtrent på nivå med sukkeret.
  4. Mål opp fløten slik at du har den klar ved siden av koketoppen.
  5. Sett kjelen på ei plate som er minst like stor som kjelen. Varm opp på middels varme uten å røre om. La sukkeret koke til vannet er fordampa og sukkeret blir lysebrunt. Du har nå selv muligheten til å justere hvor mørk du liker karamellen. Veldig mørk karamell får sterk smak og en bitter tone. Jeg er ikke så glad i bittert og har den derfor heller litt lys. Pass på, for sukkeret blir veldig raskt brunere når dette først har begynt å skje.
  6. Hell i fløte og rabarbrasaft. Temperaturen på sukkeret er nå høy, så det blir mye damp fra fløten. Rør forsiktig om og varm opp igjen.
Rabarbrakaramell
Rabarbrakaramell

Filed Under: Annen dessert, Dessert, Oppskrifter

Forrige post: « Enkle rabarbramuffins
Neste post: Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat