Enkle rabarbramuffins, altså! Sant og si er jeg en tilhenger av muffins på generell basis. De likes av de aller fleste, og passer med det aller meste. De kan lages sunne eller søte, og de er enkle å pakke med seg og ta med seg på tur.
Jeg pleier å bruke denne grunnoppskriften og varierer krydderet og frukt eller bær etter hva jeg har for hånden. De passer med epler, plommer, pærer, blåbær, bringebær og jordbær. For ikke å snakke om vaniljekrem, sjokoladekrem og sitronkrem. Her er det bare fantasien som setter en stopper!
Er du på jakt etter flere oppskrifter med rabarbra? Da kan jeg anbefale deg å ta en titt på rabarbraterte, bananbrød med rabarbra og rabarbrasorbet. Og følg med – jeg har nemlig flere deilige oppskrifter med rabarbra på lur!
Oppskrift på deilige og enkle rabarbramuffins
Muffins er en sikker vinner hos de aller fleste. Og enkle rabarbramuffins er intet untak. Søte muffins blir enda deiligere med et innslag av syrlige rabarbrabiter.
Antall: ca 12 muffins
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 30-40 minutter
Ingredienser
5 dl hvetemel
2,5 d sukker
2,5 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljesukker
3 egg
150 g crème fraîche
75 g meierismør
200 g rabarbra
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Smelt eller temperer smøret
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
- Bland deretter sammen sammen smøret, eggene og crème fraîchen og rør godt om til en uniform blanding.
- Skyll rabarbraen godt og hakk den så i biter.
- Vend de fleste rabarbrabitene inn i røren, men hold om ønskelig av noen til pynt. Fordel røren i formene, og trykk til slutt ned noen rabarbrabiter på toppen av hver muffin.
- Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Legg igjen en kommentar