Jeg simpelthen elsker rabarbra! Det er nesten sånn at jeg kan knaske og spise den som den er. Jeg har prøvd å smitte min lille datter med denne kjærligheten, men jeg tror hun synes det er i syrligste laget. Hun elsker derimot å plukke rabarbra og er helt med på notene når rabrbraen tilsettes tilsettes litt ekstra godsaker og blir til en helt enkel rabarbrasorbet. For hvem kan vel motstå en deilig, mild og kjølig sorbet?
Er du på jakt etter flere oppskrifter med rabarbra? Jeg har tidligere publisert oppskrifter på bananbrød med rabarbra, rabarbracurd og rabarbraterte som også kan anbefales.
Oppskrift på en helt enkel rabarbrasorbet
Det krever ikke store innsatsen å lage en god og helt enkel rabarbrasorbet. Har du en iskremmaskin er faktisk oppvasken det som krever størst innsats!
Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 40 minutter + frysing
Ingredienser:
Rabarbrasorbet:
500 g rabarbrastilker
3,5 dl sukker
0,5 sitron
3 dl vann
Slik gjør du:
- Rens rabarbraen og hakk den i grove biter. Ha rabarbraen, sukkeret, sitronen og vannet i ei gryte. Kok opp og la det småkoke til rabarbraen faller sammen, 10-15 minutter.
- Ha det hele over i en blender. Miks godt og la det kjøles ned.
- Hell rabarbrasirupen over i en ismaskin eller frys ned i fryseren under omrøring.
Legg igjen en kommentar