I sommerhalvåret er det så utrolig mye man kan lage med deilige, norske råvarer at det rett og slett gjelder å henge i. For før man vet ordet av det er vinteren her og sesongen for norske råvarer er over.
Når det kommer til rabarbra er det først og fremst søtsaker jeg lager. I fjor lagde jeg rabarbraterte og i år har jeg lagd rabarbracurd. Forhåpentligvis rekker jeg over et par rabarbragodsaker til før jordbærsesongen kommer for fullt og får meg til å glemme alt annet!
Oppskrift på hjemmelaget rabarbracurd
Hjemmelaget rabarbracurd blir søt og litt syrlig på smak. Rabarbracurden passer godt på skiva, til scones, som kakefyll og kaketopping eller som tilbehør til iskrem.
Ingredienser:
-gir ca 5 dl curd
600 g rabarbra
3 dl vann
3 egg
150 g smør
200 g sukker
Fremgangsmåte:
- Hakk rabarbra i mindre biter, og kok opp i vann. Kok til det hele har blitt «rabarbragrøt».
- Sil av «rabarbrakjøttet» og la væsken koke videre til den er redusert til omtrent 1 dl.
- Trekk gryta av varmen og rør inn sukker.
- Visp sammen egg og pisk dem godt inn i gryta.
- Sett gryta tilbake på svak varme. Varm opp under omrøring til væsken tykner. Unngå at det hele koker (koking medfører fare for curd med eggerørebiter).
- Trekk gryta av varmen når væsken har tykna og rør inn smøret klattvis.
Legg igjen en kommentar