
Salsa av grønne tomater
I år var året hvor tomatplantene mine på ingen måte rakk å gi modne tomater. Jeg begikk en blemme da jeg planta dem ut, jeg lot dem ikke herdes tilstrekkelig før jeg planter dem ut, og de tilga meg aldri for den feilen. Jeg fikk riktignok en hel haug med tomater av forskjellige slag, men de rakk bare aldri å modne før det ble kjølig ute. Noen tomater fikk modne på kjøkkenbenken. Andre ble brukt til tomatsalsa med grønne tomater. Dermed fikk jeg dratt nytte av tomatene også i år!
Oppskrift på salsa av grønne tomater
Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: ca 400 g
Tid: 40 – 50 minutter
Ingredienser:
400 g grønne tomater
1 rød chili
1 løk
3 hvitløksfedd
1 håndfull korianderblader
0,5 ts salt
0,5 lime
2 ss rapsolje
Tips! Styrken kan justeres ved å endre mengden chili. Jeg har også lagd en superspicy utgave med habanero. Bruk gjerne handsker når du tar på habanero.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Del chilien i to og fjern frø og hinner.
- Skrell løken, del den i båter og fjern skallet på hvitløken.
- Del mindre tomater i to og større i skiver.
- Kle et stekebrett med bakepapir, og fordel grønnsakene utover stekebrettet. Fordel over oljen.
- Stek det hele midt i ovnen til løken har fått farge, i cirka 30 minutter. La det hele kjøles ned.
- Ha de stekte grønnsakene, korianderen, saltet og saften av linen i en kjøkkenmaskin eller blender. Miks godt.
Hei! Vet du hvordan holdbarheten blir på denne? Skal teste oppskriften men redd det ikke blir andre enn meg i familien som spiser
Hei!
I åpnet beholder tviler jeg på at den holder mer enn et et par uker i kjøleskap. Men du kan fryse ned i mindre posjoner 🙂
Mia