• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Krydret eplesmør

23. august 2020 By Mia Skriv en kommentar

Jeg har lenge hatt lyst til å lage eplesmør, men jeg har rett og slett ikke fått rota meg til å gjøre det. Da jeg i høst fikk en hel pose med epler av tanta mi, måtte jeg benytte anledningen. Og eplesmøret ble altså SÅ deilig. Det er definitivt ikke siste gangen jeg lager eplesmør.

Krydret eplesmør

Oppskrift på krydret eplesmør

Dette eplesmøret er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til det meste du ellers ville brukt syltetøy til, for eksempel på toppen av frokostblandinga, på skiva, til oster osv. Det tar riktignok litt lang tid å lage eplesmør, men krever ikke den helt store innsatsen fra din side.

Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: ca 5 dl
Tid: 1,5-2 timer

Ingredienser:

I kg epler
1 dl eplecidereddik (erstatt halvparten med vann dersom du ikke ønsker et syrlig eplesmør)
2 dl lønnesirup
1 stjerneanis
1 kanelstang

TIPS 1: Du kan lese mer om sterilisering av glass og oppbevaring her.

TIPS 2: Du kan lage eplesmøret uten krydder eller med annet krydder du tror kan passe.

Slik gjør du:

  1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Vær nøye med å fjerne alle harde deler, de merkes nemlig veldig godt i eplesmør.
  2. Hakk eplene i grove biter og ha alle ingrediensene i en kjele. Kok med lokk til eplebitene har blitt møre, cirka 30 minutter.
  3. Fjern kanelstanga og stjerneanisen, miks det hele sammen med en stavmikser og la eplesmøret småkoke vider på lav varme. Damp må få slippe ut, men boblene begynner å sprute når eplesmøret begynner å bli tyktflytende. Jeg pleier derfor å sette på et lokk, men la det være en glippe som dampen kan komme ut av. Kok til eplesmøret tykner og karamelliseres, i 1 til 2 timer. Rør om med jevne mellomrom for å unngå at eplesmøret svir seg.
  4. Ha eplesmøret over på steriliserte glass mens eplesmøret fremdeles er varmt. Fyll helt opp og skru på lokk.
  5. Oppbevar uåpnede glass mørkt og kjølig. I så fall holder de seg opp mot et år.

Krydret eplesmør

Filed Under: Frokost, Oppskrifter, Pålegg Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Rengjøring og sterilisering av glass og beholdere
Neste post: Salsa av grønne tomater »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat