Bruscetta gjør seg utmerket som en liten mellomsnack, forrett eller på tapasbordet. Som regel lager jeg bruschetta av baguetter, men jeg deler også gjerne opp tørre brødskiver dersom jeg har brød som bør brukes opp.
Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tilberedelsestid: 15 – 20 minutter
Ingredienser:
1 baguette
0,5 dl olivenolje
1 båt hvitløk
3 tomater
1 håndfull basilikum
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 ss balsamicoeddik
Tips! Bruschettaene blir ekstra stilige om du bruker tomater med forskjellige farger.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 180 °C, over- og undervarme.
- Del baguetten i skiver og legg skivene på et stekebrett.
- Drypp noen spiseskjeer av olivenoljen over baguettskivene.
- Del hvitløksfeddet i to og gni det med snittflaten ned mot hver baguetteskive.
- Stek baguetteskivene til de er sprø og har fått litt farge, ca. 8 minutter.
- Hakk tomatene relativt fint og la dem renne av seg.
- Finhakk basilikumen.
- Bland sammen basilikumen, de avrente tomatene, saltet, pepperen, resten av olivenoljen og balsamicoeddiken.
- Topp skivene med tomatsalaten.
Legg igjen en kommentar