• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Burrata med tomatsalat

21. juli 2022 By Mia Skriv en kommentar

Min beste tomatsaus
Tomater fra hagen – klare for burrata med tomatsalat

Burrata ble en skikkelig positiv overraskelse for meg. Selv om jeg ofte foretrekker litt kraftigere oster, var det noe med den milde, herlige smaken og ikke minst den krema konsistensen som virkelig overbeviste meg om at burrataen var en sikker vinner. Jeg fikk osten servert på en kafé den første gangen, men det tok sin tid før jeg fant den på butikken – en av ulempene med å ha flytta fra Oslo sentrum. Heldigvis har én av butikkene i mitt nærområde begynt å ta inn burrata fra tid til annen, og dermed er det duket for en deilig burrata med tomatsalat.

Burrata med tomatsalat

Oppskrift på burrata med tomatsalat

I denne oppskrifta på burrata med tomatsalat kommer burrataen, som seg hør og bør, servert med mildt og skikkelig godt tilbehør. Totalen blir en samling av deilige og milde smaker og ikke minst en herlig konsistens!

Har du ikke burrata for hånden kan du bytte den ut med mozzarella. Jeg synes salaten blir flere hakk bedre med burrata, men den blir deilig med mozzarella også.

Antall: 2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: enkel

Tidsforbruk: 10 – 15 minutter

Ingredienser

2 brødskiver
400 g tomater, gjerne blandede
250 g burrata
1 håndfull basilikumblader
4 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
0,5 ts maldonsalt
0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Rist brødskivene i en brødrister eller i stekeovnen.
  2. Del opp tomatene. Del eventuelle store tomater i skiver og mindre i to.
  3. Dersom du har én burrata – del den i to med en skarp kniv. Vær forsiktig når du deler burraten. Den er veldig myk og går fort i «oppløsning». Har du to kan de serveres hele.
  4. Fordel tomaterene, basilikumbladene og burrataene på to fat. Drypp over olivenoljen og balsamicoeddiken. Krydre til slutt med med saltet og pepperen og server salaten med de ristede brødskivene.
Burrata med tomatsalat

Filed Under: Lunsj, Oppskrifter, Salat Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Rabarbrasorbet med krønsj og karamellisert hvit sjokolade
Neste post: Bruschetta med tomat og basilikum »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat