Burrata ble en skikkelig positiv overraskelse for meg. Selv om jeg ofte foretrekker litt kraftigere oster, var det noe med den milde, herlige smaken og ikke minst den krema konsistensen som virkelig overbeviste meg om at burrataen var en sikker vinner. Jeg fikk osten servert på en kafé den første gangen, men det tok sin tid før jeg fant den på butikken – en av ulempene med å ha flytta fra Oslo sentrum. Heldigvis har én av butikkene i mitt nærområde begynt å ta inn burrata fra tid til annen, og dermed er det duket for en deilig burrata med tomatsalat.
Oppskrift på burrata med tomatsalat
I denne oppskrifta på burrata med tomatsalat kommer burrataen, som seg hør og bør, servert med mildt og skikkelig godt tilbehør. Totalen blir en samling av deilige og milde smaker og ikke minst en herlig konsistens!
Har du ikke burrata for hånden kan du bytte den ut med mozzarella. Jeg synes salaten blir flere hakk bedre med burrata, men den blir deilig med mozzarella også.
Antall: 2 porsjoner
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 10 – 15 minutter
Ingredienser
2 brødskiver
400 g tomater, gjerne blandede
250 g burrata
1 håndfull basilikumblader
4 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
0,5 ts maldonsalt
0,25 ts pepper
Slik gjør du:
- Rist brødskivene i en brødrister eller i stekeovnen.
- Del opp tomatene. Del eventuelle store tomater i skiver og mindre i to.
- Dersom du har én burrata – del den i to med en skarp kniv. Vær forsiktig når du deler burraten. Den er veldig myk og går fort i «oppløsning». Har du to kan de serveres hele.
- Fordel tomaterene, basilikumbladene og burrataene på to fat. Drypp over olivenoljen og balsamicoeddiken. Krydre til slutt med med saltet og pepperen og server salaten med de ristede brødskivene.
Legg igjen en kommentar