Jeg har gjort en god del tiltak for å redusere matsvinnet her i huset. Brød har vært noe av det jeg har slitt mest med. Mye hjemmekontor og barn som noen ganger spiser et lass til middag – andre ganger et lass til kveldsmat har gjort det vanskelig å planlegge mengden brød som kommer til å spises dagen etter. Hjemmelagde krutonger ble min første suksess for å redusere mengden brød som kastes.
Panzanella er en italiensk salat med crispy brødbiter og du kan i bunn og grunn bruke krutonger i denne salaten. Men når jeg steker brød spesielt for panzanella pleier jeg å rive brødet i grove, uregelmessige biter ene og alene fordi jeg synes dette gjør salaten mer dekorativ.
Oppskrift på panzanella
Panzanella er en italiensk salat bestående av stekt brød, mozzarella og grønt. Den er deilig på smak, lett å lage og en god måte å bli kvitt tørre brødrester på.
Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 30 minutter
Ingredienser
0,5 brød
0,5 dl mild olivenolje
0,25 sitron
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
400 g tomater
1 liten rødløk
2 mozzarella
0,5 agurk
40 gode oliven, gjerne kalamata
0,5 potte basilikum
2 ss balsamicosirup (vanlig balsamico kan også benyttes)
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 180 °C, varmluft.
- Riv eller skjær brødet i mindre biter. Bland sammen halvparten av olivenoljen, sitronsaften, halvparten av saltet og halvparten av pepperen. Vend inn brødbitene. Legg brødbitene på et stekebrett, og stek i cirka to minutter, til brødbitene begynner å få farge.
- Skjær tomater i to, rødløk i tynne halvmåner, mozzarella i skiver og agurk i staver.
- Fordel olivenene, tomater, rødløk, mozzarella og agurk på fat. Pynt med basilikum og topp med resten av olivenoljen, balsamicoen, saltet og pepperen.
Legg igjen en kommentar