• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Panzanella – en italiensk brødsalat

28. mai 2021 By Mia Skriv en kommentar

Panzanella - en italiensk brødsalat
Panzanella toppet med basilikum og balsamico

Jeg har gjort en god del tiltak for å redusere matsvinnet her i huset. Brød har vært noe av det jeg har slitt mest med. Mye hjemmekontor og barn som noen ganger spiser et lass til middag – andre ganger et lass til kveldsmat har gjort det vanskelig å planlegge mengden brød som kommer til å spises dagen etter. Hjemmelagde krutonger ble min første suksess for å redusere mengden brød som kastes.

Panzanella er en italiensk salat med crispy brødbiter og du kan i bunn og grunn bruke krutonger i denne salaten. Men når jeg steker brød spesielt for panzanella pleier jeg å rive brødet i grove, uregelmessige biter ene og alene fordi jeg synes dette gjør salaten mer dekorativ.

Panzanella - en italiensk brødsalat

Oppskrift på panzanella

Panzanella er en italiensk salat bestående av stekt brød, mozzarella og grønt. Den er deilig på smak, lett å lage og en god måte å bli kvitt tørre brødrester på.

Antall porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: enkel
Tidsforbruk: 30 minutter

Ingredienser

0,5 brød
0,5 dl mild olivenolje
0,25 sitron
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
400 g tomater
1 liten rødløk
2 mozzarella
0,5 agurk
40 gode oliven, gjerne kalamata
0,5 potte basilikum
2 ss balsamicosirup (vanlig balsamico kan også benyttes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C, varmluft.
  2. Riv eller skjær brødet i mindre biter. Bland sammen halvparten av olivenoljen, sitronsaften, halvparten av saltet og halvparten av pepperen. Vend inn brødbitene. Legg brødbitene på et stekebrett, og stek i cirka to minutter, til brødbitene begynner å få farge.
  3. Skjær tomater i to, rødløk i tynne halvmåner, mozzarella i skiver og agurk i staver.
  4. Fordel olivenene, tomater, rødløk, mozzarella og agurk på fat. Pynt med basilikum og topp med resten av olivenoljen, balsamicoen, saltet og pepperen.
Panzanella - en italiensk brødsalat

Filed Under: Lunsj, Oppskrifter, Salat Tagged With: Salat, Vegetar

Forrige post: « Bananbrød med rabarbra
Neste post: En helt enkel rabarbrasorbet »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat