• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Caponata – en smak av Sicilia

2. mars 2014 By Mia Skriv en kommentar

Caponata – en smak av Sicilia

Oppskrift på caponata

Caponata er en siciliansk rett med aubergin i en sursøt og smakfull tomatsaus som smaker utmerket med pasta eller litt godt brød. Retten er i seg selv vegetarisk, men den kan gjerne serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Ingredienser:

-gir 3 porsjoner

2 Auberginer
1,25 dl olivenolje
3 Stilker stangselleri
400 g grovhakka tomater (hermetisk)
1 løk
2 ss tomatpuré
12 grønne oliven
1,5 ss kapers (sløyfes om man ikke liker smaken)
2 fedd hvitløk
2 ss rødvinseddik
2 ts sukker
0,75 ts salt
0,25 ts pepper

300 g pasta

TIPS! Om du ønsker kan du bytte ut pasta med godt brød eller servere caponata som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Fremgangsmåte:

  1. Skjær auberginen i middels store terninger og stek den i det meste av olivenolja i panna.
  2. Finhakk selleri, løk og hvitløk. La oljen renne av auberginen mens resten av selleri, løk og hvitløk freses i resten av olja i panna.
  3. Skjær oliven i skiver, og bland aubergine, selleri, løk, hvitløk, oliven og kapers sammen.
  4. Vend inn inn tomatpuré og rør om.
  5. Tilsett grovhakka tomat, eddik og sukker og la det putre under lokk i minst 15 minutter. Tilbered pasta eller brød mens caponataen småkoker. Smak til med salt og pepper før servering.

Caponata – en smak av Sicilia

For en tid tilbake fikk jeg et glass med denne sicilianske retten fra Oliviers & Co i gave. Caponata viste seg å være utrolig godt, og derfor måtte jeg prøve meg på å lage det hele fra bunnen av. Ved hjelp av endel googling og innholdsfortegnelsen på glasset kom jeg fram til en meget god og ganske lik variant.

Jeg syns denne retten er veldig god i seg selv, og jeg serverer derfor med brød eller pasta. Men jeg har lest at den skal være god til både storfe og fjærkre. Det finnes også en versjon med fisk (caponata di pesche). Så her er det visst bare å servere med det man liker best.

 

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Hyttemat, vegansk, Vegetar

Forrige post: « Skoleboller
Neste post: Focaccia »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat