Oppskrift på caponata
Caponata er en siciliansk rett med aubergin i en sursøt og smakfull tomatsaus som smaker utmerket med pasta eller litt godt brød. Retten er i seg selv vegetarisk, men den kan gjerne serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
2 Auberginer
1,25 dl olivenolje
3 Stilker stangselleri
400 g grovhakka tomater (hermetisk)
1 løk
2 ss tomatpuré
12 grønne oliven
1,5 ss kapers (sløyfes om man ikke liker smaken)
2 fedd hvitløk
2 ss rødvinseddik
2 ts sukker
0,75 ts salt
0,25 ts pepper
300 g pasta
TIPS! Om du ønsker kan du bytte ut pasta med godt brød eller servere caponata som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i middels store terninger og stek den i det meste av olivenolja i panna.
- Finhakk selleri, løk og hvitløk. La oljen renne av auberginen mens resten av selleri, løk og hvitløk freses i resten av olja i panna.
- Skjær oliven i skiver, og bland aubergine, selleri, løk, hvitløk, oliven og kapers sammen.
- Vend inn inn tomatpuré og rør om.
- Tilsett grovhakka tomat, eddik og sukker og la det putre under lokk i minst 15 minutter. Tilbered pasta eller brød mens caponataen småkoker. Smak til med salt og pepper før servering.
For en tid tilbake fikk jeg et glass med denne sicilianske retten fra Oliviers & Co i gave. Caponata viste seg å være utrolig godt, og derfor måtte jeg prøve meg på å lage det hele fra bunnen av. Ved hjelp av endel googling og innholdsfortegnelsen på glasset kom jeg fram til en meget god og ganske lik variant.
Jeg syns denne retten er veldig god i seg selv, og jeg serverer derfor med brød eller pasta. Men jeg har lest at den skal være god til både storfe og fjærkre. Det finnes også en versjon med fisk (caponata di pesche). Så her er det visst bare å servere med det man liker best.
Legg igjen en kommentar