-gir en langpanne
7 dl vann
ca. 1 kg hvetemel
2 ss olivenolje
25 g gjær
2 ts salt
1 ts sukker
3 fedd hvitløk
1 glass fetaost i olje
Sorte oliven
maldonsalt
rosmarin
Bland ut gjæren i lunkent vann og elt sammen vann, hvetemel, olivenolje, salt og sukker. Tilpass mengden hvetemel så deigen er litt «klissete». Skjær hvitløk i tynne skiver og kna dem inn i deigen. La deigen heve et lunt sted til størrelsen er dobla. Smør/kle en langpanne og form deigen forsiktig i den (jeg har unngått å elte her for å få ned hevetiden noe). Trykk ned ønsket mengde fetaost og oliven i deigen, så de blir liggende i dype groper. La deigen etterheve i ca. 15 minutter. Tøm all oljen fra fetaostglasset over og strø deretter ønsket mengde salt og rosmarin over. Stek deigen i forvarmet ovn (180 °C) i omtrent 25 minutter, eller til det har fått fin farge på toppen.
Focaccia er veldig godt til enkle supper, tapas eller salat. Er jeg litt usikker på hvor mye mat jeg skal lage når jeg får besøk, lager jeg gjerne ei langpanne med focaccia eller annet godt brød og serverer med aioli, tzatziki og pesto. Det smaker jo egentlig godt nok til å være et lite måltid i seg selv, og er enkelt å tilberede.
Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar