Oppskrift på svingod wok med sursøt saus
Ingredienser:
-gir 3-4 porsjoner
600 g renskåret svinekjøtt
2 parprika, gjerne med forskjellig farge
1 liten boks ananas i lake
1,5 gulrot
1 rødløk
1 ts revet ingefær (kan erstattes med litt krydder)
Sursøt saus:
Saft fra en hermetisk ananasboks (ca. 1 dl)
3 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ts sambal oelek (kan erstattes med bittelitt chili-krydder)
0,5 grønnsaksbuljong
1 dl vann
2 ss tomatpure
2 ss eddik
2 ss maisstivelse
Ris til servering
Tips! Denne woken passer også veldig bra med kylling.
Fremgangsmåte:
- Kutt paprika, gulrot og rødløk og riv ingefær. Stek grønt og svinekjøtt i flere omganger i panna.
- Smuldre grønnsaksbuljongen og bland den med alle ingrediensene til den sursøte sausen.
- Bland kjøtt og grønnsaker i ei dyp panne eller en kjele, og tøm over den sursøte sausen.
- Kok opp og la sausen tykne litt. Server woken med ris.
Jeg har lenge kjøpt ferdigpose med woksaus når jeg skal lage wok med sursøt saus. Men med mitt noenlunde velfylte kjøkkenskap (rettere sagt proppfulle, men det har nok noe med størrelsen på kjøkkene å gjøre) fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på å lage denne sausen selv. Det viste seg også å være overraskende lite komplisert. Alle ingrediensene finner du på dagligvareforretninger med godt utvalg.
De ferdige posene med sursøt saus smaker stort sett veldig bra, men jeg synes noen er hakket for søte. Derfor putter jeg ikke i fullt så mye sukker når jeg lager den selv. Men dette er jo selvsagt lett å justere. Det samme gjelder mengden chilipasta. Jeg sniker gjerne i en teskje eller to ekstra, ettersom vi er glade i litt sterk mat her i heimen.
Legg igjen en kommentar