Oppskrift på soyamarinert laks med lun mangosalat
Soyamarinert laks med lun mangosalat er en asiatiskinspirert rett som er rik på gode smaker og lett å lage.
Ingredienser
-gir 3-4 porsjoner
ca 600 g laksefilet
Sesamfrø
Marinade:
0,5 dl soyasaus
0,3 dl limesaft
1-2 ts revet ingefær
1 ts sambal olek
Mangosalat:
1 mango
1 paprika
1 rødløk
Ris til servering
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene i marinaden, del fisken i skiver og la det hele ligge i en plastpose i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Legg så laksen i en ildfast form. Hell resten av marinaden over fisken og strø litt sesamfrø over.
- Stek laksen i forvarmet ovn på over- og undervarme (225 °C) i omtrent 15 minutter. Kutt mango, paprika og rødløk og fres det hele i litt olje i panna.
- Server laks og mangosalat med ris.
Som tidligere nevnt, er jeg veldig glad i laks. Fersk laks som er akkurat passe stekt både ser godt ut og lukter utrolig godt. Den salte smaken av soyamarinaden går godt overens med den søte mangosalaten. Jeg prøvde først å lage denne retten med søt soyasaus, men jeg sytes det ble litt for mye søtt. Men med vanlig soyasaus ble retten raskt en favoritt.
Er du ikke veldig glad i fisk vil jeg absolutt anbefale å bruke fersk fisk. Jeg syns retter lagd med frossen laks er godt òg, men det er ikke til å stikke under en stol at den skarpe fiskesmaken gjerne er litt mer framtredene for frossen fisk. I tillegg er pakkene med fersk skinn og beinfri laks i aluminiumsform veldig praktiske. Fisken kan marineres og stekes i forma direkte. Et annet godt tips er å følge godt med når laksen stekes. Laks som er stekt for lenge blir gjerne litt tørr og ikke like god på smak. Ved å pirke litt i laksen med en gaffel ser man fort om den er gjennomstekt eller ei.
Unn
Prøvde denne i dag og der var det utrolig mange gode smaker, blir en av våre lakse-favoritter framover!
Mia
Så hyggelig å høre, Unn! Jeg er veldig glad i disse smakfulle lakserettene 🙂
Hanne
Kjempegod!! Hele familien likte denne 🙂
Mia
Så bra! Den lages med ganske ofte her også! 🙂